Michael Lindqvist förlänger med AIK!

20 april 2016 13:00

Ytterligare en AIK-ikon har förlängt sitt kontrakt. Michael Lindqvist väljer fortsatt spel i Gnaget även fast det funnits intresse från andra klubbar.
– Det är en stor dröm för mig att vara med och ta upp AIK till SHL, säger "Linkan".


Michael Lindqvist, Christian Sandberg och Daniel Olsson-Trkulja, var förmodligen HockeyAllsvenskan hetaste kedja säsongen som varit. Tillsammans producerade kedjan 35 mål över grundserien och skapade oreda för i princip alla motståndare AIK mötte. Både "Sampa" och "Trucken" har sedan tidigare förlängt sina kontrakt och nu är kedjan fulltalig i och med "Linkans" kontraktsförlängning.
– Vi påbörjade en inspirerande resa förra året och det känns bra att fortsätta vara en del av den resan. Och det vore en stor dröm för mig att vara med och ta upp AIK till SHL igen, säger Michael.

Michael Lindqvist kom till AIK från SDE när han var 15 år och började spela med AIK:s J18 två säsonger innan han tog steget upp till att AIK:s J20. Redan första året i J20 fick "Linkan" känna på seniorhockey när han gjorde SHL-debut säsong 2012-13, blott 18 år ung. Säsongen efter fick han skriva A-lagskontrakt och blev ordinarie i spelatruppen.

Michael har totalt gjort 162 matcher för klubben varav 52 st i SHL och 110 st i HockeyAllsvenskan. Han kommer från en stark säsong med 31 poäng på 59 matcher och under direktkvalet mot SHL-laget Karlskrona gjorde han mest poäng av alla AIK-spelare. Även fast han har dragit tills intresse från andra klubbar blev valet att stanna i AIK för att fortsätta att utvecklas.
– Jag trivs väldigt bra i AIK och med ledarna runt klubben. Roger har gett mig stort förtroende och jag känner att jag kommer kunna ta ännu fler steg i min utveckling under hans trygga ledarskap, avslutar 21-åringen.

Anders Gozzi har inte gjort en hemlighet att AIK fortsättningsvis vill ha med honom i den satsning klubben gör och är självklart nöjd över att ha lyckats komma överens om en kontraktsförlängning.
– "Linkan" växte som spelare under förra säsongen och besitter bra spelsinne, teknik och skridskoåkning. Vi ska hjälpa honom ta extra steg i utvecklingen kommande säsong och är väldigt glada att han valt att fortsätta i AIK, kommenterar sportchefen.

Det nya kontraktet med Michael Lindqvist är skrivet på 1 år och sträcker sig över säsong 16/17.