AIK tog ny derbyvinst
Publicerad: 2021-11-25
dam
Likt senast lagen möttes blev det en match som togs till förlängning, även denna gång var det Sarah-Ève Coutu-Godbout som satte den avgörande pucken.

Torsdag och derby på Hovet, bortais för AIK:s damer. Hemma på Ritorp i slutet av oktober fick derbyt avgöras på straffar, och idag blev det en liknande historia.

AIK gjorde en stabil första period och kontrollerade tempot under stora delar av de 20 minuterna. Utöver de två målen man fick med sig så skapades det flera chanser där målen uteblev. Saana Valkama var först att näta drygt tolv minuter in i matchen, vackert framspelad av Lisa Johansson. I slutet av perioden var det Johansson själv som såg till att utöka ledningen till 0-2.

I andra perioden böljade spelet något mer fram och tillbaka, Djurgården kunde lättare ta sig igenom mittzon men AIK fortsatte att jobba ner pucken i offensiv zon. Perioden förblev mållös och hemmalaget taggade således till extra inför den tredje och sista perioden.

AIK saknade skridskoåkningen i tredje perioden och efter lång press tidigt av Djurgården så kunde de också reducera till 1-2. När det närmade sig niominuters strecket tog Jared Cipparone timeout för att prata med sitt lag vilket gav effekt, dock inte tillräckligt för med närmare tre minuter kvar av matchen lyckades Djurgården kvittera till 2-2 efter en längre spelsekvens.

Ordinarie matchtid rann ut och förlängning fick istället avgöra kvällens match. Där var det Sarah-Ève Coutu-Godbout som redan efter 01.30 kunde näta och ge sitt AIK den extra poängen, som nu tar AIK upp på samma poäng som kvällens motståndare och en sjätteplats i tabellen.

–Vi måste vara mycket bättre över 60 minuter på lördag, kommenterade huvudtränare Jared Cipparone efter matchen men var samtidigt stolt över att laget hittade ett sätt att vinna ikväll.

På lördag möter man SDE på bortais med nedsläpp 17.30.