AIK Hockeys nya CSR-partner: AjaBajaCancer

6 oktober 2020 11:00

Under fredagen spelade AIK Hockey sin premiär hemma mot Västervik. I publiken fanns klubbens nya CSR-partner AjaBajaCancer med familjer som på ett eller annats sätt drabbats av cancer. – Det här betyder väldigt mycket, säger Ellinor Stattin, en av grundarna av organisationen.


AjaBajaCancer är en ideell organisation som underlättar vardagen för barn som drabbats av cancer och deras familjer. Inför årets säsong har AIK Hockey och AjaBajaCancer ingått ett samarbete där startskottet var premiären mot Västervik. I och med att det just nu tillåts maximalt 50 åskådare valde klubben att skänka dessa biljetter till organisationen.

– Vi blev väldigt glada när vi fick möjligheten. Detta betyder väldigt mycket och underlättar vardagen för barn om drabbats av cancer men även hela familjen då alla påverkas på olika sätt, berättar Ellinor Stattin.

AIK Hockeys marknadschef, Niklas Nestlander, berättar vidare om samarbetet:

– Vi är väldigt glada över att ha AjaBajaCancer som vår CSR-partner.  Vi har jobbat med dem tidigare och nu tar vi ett större grepp om vårt samarbete. Att efterskänka biljetterna till organisationen var ett lätt beslut och vi är glada att det har mottagits väl bland alla AIK-supportrar, säger Niklas Nestlander, Marknadschef på AIK Hockey.

En av alla som var på Hovet i fredags var 10-årige Hugo Zetterström.

– Det var coolt och jättekul. Jag har längtat att få se på hockey, säger han.

Se hela reportaget från fredagens besök på AIK Play.

Läs mer om AjaBajaCancer här ››