AIK värvar Jens Jakobs från Linköping!

22 april 2016 21:21

AIK har gjort klart med SHL-forwarden Jens Jakobs som ansluter från Linköping HC.
– Det är framförallt en skicklig hockeyspelare, kommenterar sportchef Anders Gozzi.


AIK fortsätter att fylla på platserna i spelatruppen och nu är det, med Jens Jakobs, alltså klart med det femte nyförvärvet. Tidigare nyförvärv är forwarden Joakim Thelin, backarna Simon Fernholm, Jens Hellgren och målvakten Linus Lundin.

Jens kommer närmast från Linköping HC där han har spelat sedan november efter en utlåning från Malmö Redhawks, en utlåning som renderade i en permanent övergång. Han var säsongen innan med och tog upp Malmö Redhawks till SHL och har inte mindre än tre gånger gjort resan från HockeyAllsvenskan till Sveriges högsta liga. En erfarenhet som kan vara guldvärd i AIK:s omklädningsrum:
– I Jens får vi en rutinerad kille som vet vad som krävs för att ta sig upp, han har verkligen levererat tidigare i HockeyAllsvenskan, det är klart det är en fördel. Men framförallt är det en skicklig spelare. Han vet var målet finns, har ett väldigt bra skott och har bra fart på skridskorna. Det är en erfarenhet som läggs in i laget, men framförallt är det en skicklig hockeyspelare.

Jens har med sig 40 poäng (20 mål/20 assist) på 134 SHL-matcher, 283 poäng (119 mål/164 assist) på 440 matcher i HockeyAllsvenskan.

Kontraktet med Jens Jakobs är skrivet på 2 år och sträcker sig över säsong 2017/18.