Isabelle Leijonhielm ansluter till damlaget
Publicerad: 2021-05-18
dam
AIK Hockey lyfter upp den unga talangen Isabelle Leijonhielm från damjuniorerna till damlaget.

Unga Isabelle Leijonhielm har de senaste två åren delat sin tid mellan moderklubben Täby HC och AIK Hockeys damjuniorer. Nästkommande säsong kommer Isabelle istället att få chansen i damlaget.

– Isabelle är en ung talangfull spelare som kommer spendera tid hos oss men även fortsatt i Täbys U16 lag. Hon är en spelare som har väldigt god potential att bli en toppspelare i SDHL. Hennes utveckling är just nu viktigast och hos både AIK Hockey och Täby HC kommer hon kunna utveckla teknik och sitt spelsätt generellt. Vi är otroligt glada att Bella ansluter till oss, och att vi har kommit överens om ett beslut som gynnar alla parter, berättar lagets huvudtränare Jared Cipparone.

Isabelle, som tidigare mest spelat med killarna i Täbys team 06, tycker det ska bli roligt att få kliva upp till AIK Hockeys damlag.

– Jag hoppas att jag kommer att kunna bidra med det jag lärt mig hittills och för egen del utvecklas och lära mig av de andra. Målet är såklart att ta SM-guld. Damhockeyn skiljer sig lite mot den hockey jag spelat med killarna men jag tror jag kommer in i det snabbt. Att börja i AIK:s damlag kändes mest naturligt eftersom jag bor och går i skolan i Täby och vi har haft kontakt tidigare. Jag har fått ett jättebra intryck av tränarna och ser fram mot att vara en del av laget nästa säsong, säger hon.

Kontraktet med Isabelle Leijonhielm är skrivet för säsongen 2021/2022 med dispens för spel även i Täby HC.

AIK Hockey