Leksand vinnare i första ronden
Publicerad: 2019-03-22
Herr
Trots närmare 20 skott fler än motståndarna ville inte pucken in utan det var Leksand som tog hem den första matchen i PlayOff-serien.

Leksand fick en drömstart i matchen mot AIK och tog ledningen efter knappa tre minuter sedan Jon Knuts varit först på pucken framför Erik Källgren i hemmakassen.

AIK lyckades dock komma över chocken snabbt och jämnade ut spelet som böljade fram och tillbaka. Båda lagen hade riktat in sig på det offensiva spelet. Likt senaste matchen mot Oskarshamn var det AIK som skapade de flesta heta chanserna men det rätta flytet tycktes inte infinna sig.

Leksand var stundtals hårt tillbakapressat men Axel Brage i bortakassen verkade omutlig. Jacob Dahlströms analys var klar efter två perioder.

– Vi ska bara fortsätta med vårt spel. Vi gör allt rätt, det är bara målen som saknas.

AIK satsade allt mer framåt men lyckades inte få in pucken i mål. Den sista anstormningen uteblev tyvärr i och med att gästerna drygade ut sin ledning kort efter att laget tagit ut Erik Källgren och satsat med sex man på isen. Mathias From reducerade kort efteråt men tiden var för knapp för ytterligare mål.

Leksand tog därmed hem första ronden. Nästa match spelas på söndag, då i Tegera Arena.

AIK Ishockey