Melin "Känns väldigt spännande med AIK"

21 april 2012 16:00

Efter två säsonger utomlands valde landslagsmeriterade Björn Melin att skriva ett två-årskontrakt med AIK.
– Det märktes att Gozzi ville satsa på mig. Det känns väldigt spännande med AIK, säger forwarden.


När smålänningen Björn Melin valde att flytta hem föll inte valet på HV71, klubben han vunnit tre SM-guld med, utan uppstickaren AIK.
– Det märktes att Gozzi ville satsa på mig. Det känns väldigt spännande med AIK. Det är en klubb som har höga ambitioner, säger Melin.

För två år sedan valde Björn att lämna svensk hockey för att testa på spel i KHL. Men det fungerade inte.
- I min första klubb Neftekhimik värvade de mig för att spela tillsammans med Niklas Persson, men när han stack för NHL hade de ingen plats för mig och jag fick sitta på bänken. Så kan det vara i Ryssland ibland.

Efter ytterligare en misslyckad sejour i Riga året efter, hamnade den storväxte forwarden i Finland och Lukko Rauma.
– Det har varit ett väldigt skoj år. Jag har fått spela i första eller andra kedjan tillsammans med duktiga spelare som Kris Beech och Perrtu Lindgren. Det är ganska små rinkar och det smäller lite vilket jag gillar.

I AIK hoppas Melin främst kunna bidra med sina offensiva kvaliteter. Forwarden beskrevs när han värvades av sportchefen Anders Gozzi som "en begåvad offensiv spelare med bra skott och god teknik."Och trots sin storlek, 189 cm och 94 kg, är den duktige skytten en bra skridskoåkare.
– Jag ser mig själv som en lagspelare där mina främsta kvaliteter finns i offensiven. Jag har under de senaste åren även försökt att förbättra min defensiv.

Utanför isen beskiver han sig själv så här:
– Jag är nog en ganska lugn person som inte gör något större väsen av mig. Med två små barn där hemma blir det mycket fokus på familjen.

Känner du någon i laget sedan tidigare?
– Nej, faktiskt inte. Jag spelade med Rudslätt i landslaget vid något tillfälle, men han är ju inte kvar längre.

Till sist, vad händer i sommar?
– Vi har rest så mycket de senaste åren, så vi kommer nog ta det lugnt på hemmaplan. Men, man vet ju aldrig, blir det en regning sommar kanske man tillslut sitter på ett charterpaln söderut.