Jesper Frödén: "Varje match är oerhört viktig"
Publicerad: 2018-02-14

#28 Jesper Frödén är inne på sin tredje säsong i klubben och trivs bra! Han berättar mer om säsongen - åren i AIK - tankarna inför seriefinalen - fortsättningen. 

Jesper Frödén har stått för 29 poäng (15+14) i år och ligger på en delad andraplats i interna poängligan. Det har varit en bra säsong och han har tagit ett ännu större ansvar i år jämfört med tidigare säsonger.  

– Jag tycker att det har varit en bra säsong för egen del. Jag har utvecklats både offensivt och defensivt och tagit kliv och ett ännu större ansvar i år jämfört med tidigare säsonger.

Imorgon torsdag väntar seriefinal hemma mot Timrå. Bortalaget leder serien med 6 poäng före jagande AIK – viktiga poäng står på spel.

– Det ska bli en jäkligt rolig match att spela. Det ska bli kul att se vart vi står jämtemot dem. Viktigt match, hoppas vi kan ta hem alla tre poängen.

Lagen har ställts emot varandra tre gånger i år, detta blir det fjärde mötet för säsongen. Timrå har gått ifrån matchen som segrare två gånger, AIK en gång. Samtliga matcher har slutat med hemmasegrar.

– Det gäller att vi är noggranna med detaljerna som vi har jobbat mycket på samtidigt som vi vet att vi behöver åka mycket skridskor och kriga väldigt hårt för att spela bra.

Är det något i deras spel som inte har passat er?

– Nej jag tycker att vi har gjort bra matcher när vi har mött dem, vi har inte riktigt haft studsarna med oss. Men rent prestationsmässigt har vi ändå gjort bra matcher.

I år gör Jesper Frödén sin tredje säsong i klubben, han trivs bra och har utvecklats mycket, inte bara som hockeyspelare.

– Det har varit tre riktigt bra år. Jag har utvecklats enormt, både som hockeyspelare och som människa i AIK. Det finns bara bra saker att säga om klubben, jag trivs väldigt bra.

AIK visar god form och man kommer till matchen mot Timrå med 4 raka segrar i bagaget och poäng i 17 av 18 senaste matcherna.

– Känslan i laget är väldigt bra, alla ser verkligen fram emot att ta sig an den här utmaningen, så ska vi se till att göra en riktigt bra avslutning.

Vad säger du om fortsättningen?

– Det viktigaste är att vi fortsätter ta poäng. Det är åtta matcher kvar att spela där varje match är oerhört viktig. Jag ser verkligen fram emot slutet på säsongen.

Nyttja dina bonuspoäng i DE33

Lojalitetsprogrammet DE33 ger dig som biljettköpare till AIK Hockeys hemammatcher olika typer av förmåner. Dessa förmåner tas ut genom ett poängssystem som baseras på antalet gånger du köpt en biljett till AIK Hockeys hemammatcher under årets säsong via internet.
Registrera dig nu och nyttja dina bonuspoäng ››

AIK Viktor Johnson