AIK utslaget efter dramatik
Publicerad: 2021-03-28
herr
Säsongen 20/21 är över för AIK:s del efter att Timrå avgjort kvartsfinaldramatiken i förlängning.

Den fjärde kvartsfinalen mellan AIK och Timrå började i svartgult tema. Viktor Lodin i Timrå som i de tre tidigare kvartsfinalerna gjort matchens första mål låg även bakom kvällens första. Forwarden drog på sig en utvisning, vilket AIK utnyttjade på bästa sätt när Max Lindholm gav AIK ledningen.

Ledningen kom till i den andra perioden och inom loppet av två minuter innan periodvilan fick matchen en målexplosion. Oscar Nord utökade ledningen till 2–0 efter att Johan Johnsson, liggandes på isen, hittat sin forwardkollega bakom ryggen. Kort efteråt reducerade Timrå men AIK svarade omgående. Samuel Solem drog igång en kontring och hade med sig Anton Karlsson men passningsvägen var avskuren. Det gav Samuel inget väl än att prova lyckan själv, och som han gjorde det. Med ett välriktat handledsskott avfyrade han pucken mot mål och upp i krysset.

I den tredje perioden kontrollerade AIK matchen men efter att Timrå reducerat drygt halvvägs in på perioden, vände pendel till gästernas favör. Med knappa två minuter kvar av matchen utjämnade gästerna och i den efterföljande förlängningsperioden föll så avgörandet.