Filip Windlert: "Det handlar om att hitta tillbaka"

22 februari 2018 16:00

#7 Filip Windlert berättar om förlustmatchen mot Västervik och vad det berodde på - kommande motstånd - sluttampen av serien - innebörden av varje poäng.


AIK förlorade hemma mot Västervik med 4–7 på onsdagsaftonen. En blek insats från Gnaget som gör att man halkade ner en placering i tabellen.

– Vi gjorde en dålig match, vi tappar ödmjukheten och sättet vi ville spela på. Det var inte alls som vi vill agera där ute. Nu handlar det om att hitta tillbaka till det sättet som vi vill spela hockey.

Olycksminutrar för Gnaget i slutet av andra perioden då man släppte in 4 mål på dryga 5 minuter och Västervik kunde gå in till sista perioden med en 4–1 ledning.

– Vi gick ifrån den gameplan vi hade och blir halvt oödmjuka. Vi börjar slarva med pucken och gör inte jobbet i egen zon och då går det fort. Tyvärr fick vi inte stopp på blödningen som vi hade velat.

Vad beror det på?

– Det handlar om ödmjukheten, inställningen och viljan att göra jobbet varje dag, det är lite det vi tappade igår.

Imorgon fredag väntar möte mot BIK Karlskoga på bortaplan.

– Det ska bli en rolig match, nu har vi chansen att studsa tillbaka som grupp. Vi hade en riktigt bra träning idag och bra snack innan träningen. Gruppen är riktigt taggade på att göra en bra match imorgon. Så som vi agerade igår, den typ av hockey vill vi absolut inte spela.

BIK Karlskoga befinner sig på jumboplatsen i Hockeyallsvenskan. Laget är formstarkt och kommer till matchen mot AIK med 3 segrar i bagaget.

– Det brukar kunna bli ganska grisigt mot dem, det går fort och de gillar att spela på sina spelvändningar. Det kommer nog gå undan, de har mycket att spela för med tanke på deras tabellposition, samtidigt som vi har mycket att spela för med tanke på vart vi ligger i tabellen. Det kommer att bli en tuff match precis om det brukar bli i slutet av säsongen.

Detta möte blir det fjärde för säsongen lagen emellan. Två av matcherna har slutat med Karlskoga seger och en för AIK.

– Det har varit tuffa matcher, vi har inte kommit upp till den nivå vi har velat spela på. Det handlar om att hitta rätt imorgon igen.

Finns det någonting ni kan ta med er från förlustmatchen eller stryker ni ett sträck över den?

– Det handlar mest om att dra lärdom av det som vi gjorde dåligt. Det handlar mycket om det mentala och få ordning på det. Gäller att vara förberedda imorgon, annars finns inte mycket att ta med sig ifrån den matchen.

Nu drar det ihop sig - 5 matcher återstår av serien, AIK befinner sig på en tredjeplats och det är viktiga poäng kvar att spela om.

– Definitivt, alla poäng nu i slutet är superviktiga. Vi krigar för att ha en så bra plats i tabellen som möjligt. Alla matcher betyder mycket och alla matcher är jäkligt roliga nu i slutet.