Daniel Larsson är ny målvakt i AIK

23 april 2012 14:17

Målvakten Daniel Larsson, 26, är klar för två säsonger i AIK.
– Daniel är en stor målvaktstalang av internationell klass, säger sportchefen Anders Gozzi om värvningen.


Sportchefen Anders Gozzis lagbygge fortsätter. Nu är ännu en landslagsmeriterad spelare kontrakterad. Målvakten Daniel Larsson, 26, är klar för spel i AIK. Den Bodenfostrade målvakten har skrivit på för två säsonger i Stockholmsklubben och ska ersätta Viktor Fasth som förväntas försvinna till NHL.
– Daniel är en stor målvaktstalang av internationell klass. Vi är övertygade att han tillsammans med vår målvaktstränare Stefan Persson kommer att utvecklas ytterligare, säger sportchefen Anders Gozzi.

Larsson har de två senaste åren representerat Jönköpingsklubben HV71. Målvakten gjorde förra säsongen nio landskamper med Tre Kronor och för fyra år sedan mottog han Honkens trofé som elitseriens bästa målvakt.

AIK:s målvaktstränare Stefan Persson beskriver målvakten som rörlig och placeringssäker.
– Daniel är en snabb och smidig målvakt som läser spelet bra. Han har en stark vinnarmentalitet och stor kapacitet. Daniel är i en bra ålder och det ska bli spännande och roligt att få jobba tillsammans med honom, säger Persson.

Sportchefen Gozzi är nöjd med målvaktsuppsättningen inför nästa säsong.
– Det känns som vi har det väl förspänt på målvaktssidan. Niklas Lundström är en framtida JVM-målvakt som redan visat att han håller bra elitserieklass. Alexander Hamberg är en spännande målvakt som har möjligheter att utvecklas till en riktigt bra målvakt, avslutar Gozzi.