Strafförlust i händelserik match
Publicerad: 2019-01-23
Herr
AIK visade stark karaktär när man kom tillbaka mot Södertälje. Tyvärr förlorade laget straffläggningen men siktar på tre nya poäng i seriefinalen på fredag.

AIK inledde matchen piggast men efter slarv i anfallet lyckades Sebastian Dyk i Södertälje snappa åt sig pucken och redan efter 31 sekunder göra matchens första mål. Gästerna tog dock därefter tag i taktpinnen och pressade ner Södertälje i deras zon. Men Södertälje visade upp ett snabbt omställlningsspel och kunde på nytt göra mål. Denna gång genom Ludvig Blomstrand. Det skulle dock bli ännu värre för bortalaget. Erik Källgren gick ut i den första perioden på grund av sjukdom - in kom Robin Wallin.

AIK reste sig dock från den olyckliga starten och lyckades reducera i spel fem mot fyra genom mål av Max Lindholm. I den första perioden

AIK visade karaktär

Den nyinbytte Robin Wallin gjorde en mycket bra insats men kunde inte göra mycket på Hugo Gustafssons skott i den andra perioden när han omarkerad i slottet kunde sikta in sig.
Matchen svängde fram och tillbaka och kort efteråt hade AIK ett skott i stolpen och två skott utanför öppet mål. Sedan kom nästa olycka. Sam Marklund fick matchstraff och många i Scaniarinken hoppades på ytterligare mål, vilket också kom.

Daniel Muzito Bagenda satte fart längs kanten och bröt sin in mot mål och hittade en lucka mellan Alexander Sahlins benskydd. Målet gav AIK energi och drygt minuten innan den andra perioden var slut hade man även gått in ett kvitteringsmål genom Jacob Dahlström.

I sista perioden försökte båda lagen att minimera sina misstag varför spelet tidvis var avvaktande. Resultatet i full tid var 3-3 varför matchen gick till förlängning.

Seriefinal på fredag - ditt stöd behövs på plats

Förlängningen var ingen skillnad från de första 60 minuterna. Lagen bytte chanser med varandra, närmast var Södertälje som både fick ett straffslag samt speal i fem mot tre i hela två minuter, men AIK stod emot. Matchen skulle komma att avgöras på straffar och Södertäljes Nicolai Meyer kunde i den femte omgången ge hemmalaget bonuspoängen.

Nästa match för AIK är nu på fredag då Oskarshamn kommer på besök. Boka biljett till seriefinalen - ditt stöd behövs ››