Robin Rahm förlänger med AIK!

2 maj 2016 12:01

Det innebär att målvaktsparet kommande säsong heter Robin Rahm och Linus Lundin.
– Robin har visat att han är en toppmålvakt i HockeyAllsvenskan, kommenterar Anders Gozzi.


Robin Rahm kom till AIK från Malmö Redhawks och har nu gjort två säsonger i den svartgula matchtröjan, Föregående säsong delade han hälften av matcherna med målvaktskollegan Gustaf Lindvall som nu lämnat för spel i SHL.

Med en räddningsprocent på 92,26 placerade sig Robin på en fjärde plats av alla målvakter i HockeyAllsvenkan, vilket är den bästa räddningsprocenten Robin haft de senaste fem säsongerna.
– Vi är glada att Robin stannar med oss ett år till. Robin har visat att han är en toppmålvakt i allsvenskan. Han har med sig bra statistik förra säsongen och vi känner oss trygga med att skriva med en målvakt som vi redan känner, säger Anders Gozzi.

Det är alltså klart att målvaktstränare Stefan Persson kommer ansluta till Spartak Moskva i KHL, men en ny målvaktstränare är redan på gång. – Vi håller på att titta på en ny målvaktstränare. Vi har en dialog med flera namn och ska bestämma oss inom de närmsta veckorna, kommenterar sportchefen.

För Robin själv handlar kommande säsong om att ta ännu fler steg med den nya målvaktstränaren och fortsätta ha en positiv utveckling:
– Det känns som att AIK är på rätt väg, det har gått fort framåt sedan min första säsong här. Jag, "Gurra" och Stefan Persson har haft ett bra team och det känns som att vi satt grunderna tillsammans. Det tar jag med mig i mitt spel med den nya målvaktstränaren som kommer in.

Det nya kontraktet med Robin Rahm är skrivet på 1 år och sträcker sig över säsong 2016/17.