Femte och avgörande nu på tisdag
Publicerad: 2019-03-17
Herr
AIK vann borta mot Oskarshamn efter förlängning - vilket gör att det väntar en femte och avgörande match på Hovet nu på tisdag. Biljetterna släpps imorgon klockan 12.00.

Gästande AIK fick en drömstart och kunde göra 1–0 efter bara 56 sekunder. Förstafemman med Marklund - Weigel - Frödén parkerade i offensiv zon och kunde sätta AIK i förarsätet innan minuten var passerad. Fredric Weigel slängde in pucken framför mål och Jesper Frödén var framme och styrde in ledningsmålet.

Just förstakedjan var framgångsrik och Fredric Weigel i synnerhet som visade en stor spelglädje. Just spelet präglades annars mycket av kamp om varje centimeter, i varje byte.

Efter en förstaperiod till gästernas favör svängde det i den andra. Oskarshamn fick momentum efter att laget vänt med två mål med en man mer på isen. Vändningen i resultattavlan fungerade som en väckarklocka för AIK som ökade tempot och lagkaptenen Christian Sandberg kunde styra in kvitteringen efter en lång press från bortalagets sida.

Inför den tredje perioden var förutsättningarna enkla. För att ta finalserien till en femte och avgörande var AIK tvunget att gå framåt. Brian Cooper var nära att ge laget en drömstart. Backen var framme på en retur men pucken tog i ribban.

Jacob Dahlström var istället den som fick de tillresta AIK-supportrarna att jubla. Efter en fin uppåkning av Mathias From tog han sig hela vägen till Christoffer Rifalk i hemmakassen. From valde då att släppa pucken vid första stolpen där Jacob Dahlström kunde raka in ledningsmålet.

AIK hade därefter bra kontroll men åkte på ett väldigt hårt dömd lagstraff och Oskarshamn, som för dagen var hypereffektivit i numerärt överläge, fick in en kvittering. Matchen gick därefter till förlängning.

Jesper Frödén lyckades där utnyttja ett stort misstag av Christoffer Rifalk som blev av med pucken bakom mål och #28 kunde sätta pucken i öppet mål.

Biljettsläpp imorgon klockan 12.00

Segern innebär att det blir en femte och avgörande match nu på tisdag, hemma på Hovet. Biljetterna släpps klockan 12.00 imorgon.