AIK förstärker med NHL-meriterad back

8 september 2013 12:54

NHL-meriterade Brett Carson, 27, är klar för AIK. Backen ska förstärka lagets defensiv.
– Brett är en duktig tvåvägsback med rätt ålder och rätt driv, säger sportchefen Daniel Rudslätt.


Den sista stenen i AIK:s lagbygge är på plats. Backen Brett Carson, 27, med över 400 matcher i AHL och NHL, ansluter till Stockholmslaget.
– Brett är en duktig tvåvägsback med rätt ålder och rätt driv. En intressant spelare som både breddar och höjer kvaliteten på vårt försvar.

Den 27-årige kanadensaren är en kraftfull spelare som mäter 193 cm och 102 kg. Förra säsongen gjorde han tio matcher för Calgary Flames i NHL.
– Vi har ju egentligen hela tiden letat efter en utpräglad offensiv back, men på senare tid har vi känt att vi är trygga med våra offensiva kvaliteter. Carson är duktig både offensivt och defensivt. Hans poängsnitt i AHL imponerar, samtidigt som han är stor och stabil i egen zon.

Carson har totalt 90 NHL-matcher med Carolina, där han säsongen 2010/2011 spelade tillsammans med Derek Joslin, och Calgary. Kontraktet med den storväxte backen sträcker sig säsongen ut.
– Jag känner mig trygg med truppen. Det ska bli spännande att följa vad vi kan uträtta tillsammans. En sak är säker; vi kommer vara ett lag som är väldigt jobbiga att möta, avslutar Rudslätt.