Skadedrabbat AIK föll i Växjö
Publicerad: 2012-03-03

Ett skadedrabbat AIK föll med 0-2 mot ett slutspelsjagande Växjö. Men det var småmarginaler i matchen. Båda lagen skapade en hel del chanser och både Markus Svensson i AIK-kassen och Martin Gerber i Växjö-målet stod för flera fina ingripande.

AIK hade hela sju spelare borta mot Växjö. Trots det gjorde man en jämn match mot smålänningarna. Främsta enhet var juniorkedjan med David Lillieström-Karlsson och Mattias Janmark-Nylén som tillsammans med den lite mer rutinerade Daniel Bång skapade flera bra chanser mot Gerber.

Det var annars Markus Svensson som inledde bäst. AIK gick bort sig flera gånger under första perioden och Mackan fick göra massor av bra räddningar. Men efter första anstormningen kom AIK mer och mer in i matchen. Richar Gynge fick, efter ett långt byte, ett friläge. Men mjölksyran i benen gjorde att skyttekungen inte kunde åka från sin bevakare som istället i sista sekund petade bort pucken. I slutsekunden trillar trissan in för AIK efter att Joakim Nordström passat poängkungen Robert Rosén som tog med sig både puck och sig själv in i mål. Men efter videogranskning döms målet bort eftersom målburen var flyttad innan pucken gled över mållinjen. Det blev alltså inga mål under den första akten.

Växjö behåller taktpinnen även under den andra perioden utan att dominera. Men när man väl kommer igenom AIK-försvaret blir det farligt. Men Svensson fortsatte att storspela. Efter 15 minuter kom det första målet. I en konstig situation framför mål tryckte Gustav Hjalmarsson in pucken när Svensson lagt plocken över den. Trots vilda protester från stockholmarna godkände domaren målet.

Det motiverade smålänningarna gick ut i tredje perioden för att hålla sin ledning. AIK inleder dock bäst. Men det saknades lite gnista och spelarna kom inte in på mål för att stör Gerber tillräckligt. Istället fick Växjö hjälp att utöka sin ledning. I en tilltrasslad situation framför Svensson skickar Janmark-Nylén pucken på Daniel Bång som med skridskon styr den i mål. Men spelet fortsatte och dömdes först mål efter videogranskning. Trots lite extra tryck i slutminuterna lyckades Gnaget inte skapa några större farligheter framför Gerber.

Nu vänder laget hem för att på tisdag spela den sista elitseriematchen hemma på Hovet mot Skellefteå. Flera av de skadade spelarna väntas komma tillbaka.