Tung förlust borta mot Karlskoga
Publicerad: 2017-12-06

Efter en fin upphämtning i tredje perioden såg det ut att AIK skulle få med sig poäng i bortamötet med Karlskoga. Men med knappt fem minuter kvar av matchen kom så avgörandet.

AIK fick en fin start på matchen i de inledande bytena. Ett snabbt ryck i hörnet av nyförvärvet Erik Nyström fintade bort motståndarbacken och gav honom ett par meter att åka på. #77 hittade backen Filip Windlert i slottet som dock fick en halvdan träff på pucken och det hela rann ut i sanden.

Efter en pigg inledning av Gnaget, där första avblåsningen kom först efter fyra minuter, kunde hemmalaget jämna ut spelet i matchen.

Den första perioden var dock relativt chansfattig, där Christian Sandberg hade en av de bättre i slutskedet av perioden men pucken studsade oturligt innan skottögonblicket.

Det var ett hetare hemmalag som kom ut i den andra perioden. Linus Lundin i AIK-kassen fick jobba allt hårdare för att hålla sin nolla i matchen.

Karlskoga kunde efter halva matchen ta ledningen på en situation som inte såg mycket ut. Fredrik Höggren åkte sig loss från trötta AIK-backar och serverade Filip Ahl i slottet som inte gjorde några misstag.

Som så ofta under årets säsong resulterade ett baklängesmål i en tyngre period för AIK. Så även ikväll. Karlskoga kunde minuterna senare, något turligt, utöka till 2–0.
Repliken lät dock inte vänta på sig. Nils Höglander – med ett av säsongens mål – vände spelet vid mittzon och fintade därefter ena Karlskoga-backen upp på läktaren innan han stänkte upp pucken i nättaket.

Karlskoga hade dock fått upp tempot och AIK-spelarna hängde inte med i en snabb kontring. Carl Berglund var den som avslutade och 3–1 var ett faktum.

Jens Jakobs gav gästerna hopp när han reducerade i powerplay. Gnaget var på gång efter målet och nyförvärvet Alexander Deilert kunde sedan med ett skott från blå kvittera till 3–3. Kort efteråt var även Anton Holm nära att ge gästerna ledningen.

Men istället för svartgula poäng blev det en dyster uddamålsförlust när hemmalaget satte sig i förarsätet med knappa fem minuter kvar av matchen.

AIK förmådde inte att resa sig en gång till utan fick se sig besegrade. Nästa match är nu på lördag, hemma mot Troja/Ljungby.