Leksand väntar för J20 i kvartsfinal

20 mars 2017 11:40

Det är flera lag som gjort misstaget att välja Gnaget i slutspelet. Denna gång var det Malmös juniorer som fick sota för misstaget när AIK besegrade storfavoriterna med 2–0 i matcher. Nu väntar Leksand i kvartsfinal.


AIK besegrade i åttondelsfinalen storfavoriten Malmö med 2–0 i matcher. Laget fick den start man önskade när man tog hem första matchen på hemmaplan.

AIK – Malmö 2–1 (0-0,0-1, 1-0,1-0) Peter Nylander om matchen:

– Det var en jämn match där vi startade bra. Matchen var fysisk och vägde fram och tillbaka. När matchen gick till förlängning pratade vi om att försöka hålla fokus och inte gå bort oss. Istället var det Malmö som gav oss ett kontringsläge – vilket vi utnyttjade och kunde ta ledningen i matchserien.

Hur viktigt var det att vinna första matchen?

– Självklart var det väldigt viktigt! Malmö fick sig en tankeställare och fick därmed pressen på sig att vinna. För vår del var det viktigt att känna att vi kunde slå dem.

I den andra matchen såg det länge ut som att Malmö skulle segra men en stark tredjeperiod gjorde att Gnaget vände och vann.

Malmö – AIK 3–4 (0-0,3-1, 0-3) Peter Nylander om matchen:

– Vi var lite stressade och Malmö fick in några snabb mål i den andra perioden. Det var lite smådetaljer som gav dem mål, byten i fel läge samt att vi hamnade fel när vi skulle upp och täcka skott.

– Men vi lyckades komma tillbaka tack vare en stark tro på oss själva att vi kunde vända matchen.

Vad sa ni till varandra inför tredje perioden?

– Vi visste att det skulle bli liv i matchen ifall vi fick in en reducering. Det lyckades vi med och sedan fortsatte vi att jobba hårt och fick utvisningar med oss.

Malmö vann Topp10 och var storfavoriter inför matchserien men hårt jobb och bra spel i numerärt överläge gjorde att AIK lyckades avancera, menar Peter Nylander.

– Malmö var favoriter inför slutspelet men pucken studsade lite vår väg. Och vårt spel i powerplay möjliggjorde att vi kunde besegra Malmö. I dessa typer av matcher är det viktigt att kunna håll sig kall och inte dra på sig för många utvisningar.

Leksand väntar i kvartsfinal

Idag blev kvartsfinalmotståndet klart. I form av placering i grundserien fick Leksand chansen att välja sin slutspelsmotståndare - och lotten föll på AIK.

– Det kommer bli tufft. Precis som Malmö är Leksand skickliga och har en del spelare som varit och testat på spel i SHL. Det gäller för oss att jobba lika hårt och vara lika noggranna som i matcherna mot Malmö, säger Peter Nylander.

AIK börjar hemma nu på onsdag – och Peter Nylander betonar vikten av att ta kommandot omgående.

– Vi vill alltid vinna matcherna – och det finns möjlighet till det! Vi måste våga spela ut och jobba hårt. Leksand är favoriter men det går att störa dem med rätt jobb och disciplin!