AIK-spelare uttagna till talangcamp

12 maj 2017 12:13

AIK Hockey fortsätter att fostra duktiga hockeyspelare. Svenska Ishockeyförbundet genomför i maj månad Russincamp 1 för U17- och U18-spelare och fyra AIK-spelare har blivit uttagna.


Syftet med Svenska Ishockeyförbundets campverksamhet är att identifiera och utveckla dem mest talangfulla ungdoms- och juniorspelare såväl praktiskt som teoretiskt. Till dessa camper väljer förbundskaptenerna ut de spelare som anses ha den största potentialen att representera Tre Kronor i framtiden.

Camperna äger rum i Falun och till U17-lägret är AIK:arna Samuel Sjölund (B) och David Karlström (F) kallade och kommer därmed få mäta sina krafter med några av landets bästa ungdomsspelare.

Till U18-campen är Nils Höglander (F) kallad och August Hedlund (MV) uttagen som reserv. Nils Höglander - som bland annat fick testa på A-lagsspel redan föregående säsong - ser fram emot det kommande lägret.

– Det är jättekul att få bli uttagen och man lär sig alltid något nytt. På dessa typer av läger får man bland annat lära sig hur landslagets spelidé ser ut men också olika teorier och rutiner.

För Höglander har det blivit många samlingar under säsongen som gått – men enligt Nisse är det inget han är trött på.

– Det är, som jag sa tidigare, alltid roligt att bli uttagen och roligt att få se sig om i världen. Även fast dessa typer av samlingar är i Sverige har jag också fått chansen att delta i läger utomlands. Senast var jag i en femnationsturnering i Ryssland. Men detta är minst lika roligt, avslutar Höglander.

Datum för campen:
U17:
17 – 22 maj 2017
U18: 17 – 22 maj 2017