Nordström går i bräschen med inställning

20 februari 2013 15:44

Inför torsdagens viktiga hemmamatch mot Färjestad hoppas AIK:s unge center Joakim Nordström att laget hittar tillbaka till sin vägvinnande inställning.
– Vi ska kriga hårdare än våra motståndare och offra oss för varandra, säger han inför mötet.


AIK:s center Joakim Nordström var besviken efter förlusten mot Skellefteå och kräver bättre inställning till matchen mot Färjestad.
– De matchenra vi har vunnit har handlat om att vi krigat hårdare än våra motståndare. Vi har offrat oss för varandra. Det ska vi hitta tillbaka till mot Färjestad.

Just tjurigheten på isen är också något Anders Eldebrink eftersöker.
– Vi måste kliva ut med en jävla pondus, stå upp för varandra och ta kampen. Det gjorde vi inte mot Skellefteå. Vi ska inte vara lite griniga utan mycket, säger huvudtränaren.

Slutspelskaraktär på varje match

En som varit het i matcherna den senaste tiden är Nordström, förutom ett matchstraff har den unge centern hamnat i många gurgel med motståndarna.
– Det är inte bara jag som varit tjurig på slutet, hela laget har varit det. Det är slutspelskaraktär på varje match för oss just nu och det är kul att spela när det är mycket känslor.

Den 21-åriga talangen har efter en säsong med höftproblem och sjukdom nu fått kontinuerligt matchande och formen är i antågande.
– Jag har fått vara med ett längre tag och det känns framförallt i kroppen, jag känner mig pigg och har bättre timing i situationerna under matcherna.

Trots att det blev ett poängtapp i slutspelsjakten efter förlusten mot Skellefteå hoppas Nordström att laget studsar tillbaka snabbt.
– Det är viktigt att vi hittar tillbaka till spelet som gav oss fem raka segrar; hårt och uppoffrande arbete över hela banan.