Melin: "Luft under vingarna"

20 februari 2013 18:49

På torsdag väntar ännu en tuff match för formstarka AIK. Färjestad besöker Hovet och AIK:s Björn Melin hoppas att laget kan hitta tillbaka till samma spel man hade innan Skellefteåmatchen.
- Vi ska spela intensivt och tight, och det gäller även att vi fortsätter med ett bra försvarsspel för framåt släpper det alltid.


Vad gör att ni inte tar poäng mot Skellefteå igår? - Vi var för avvaktande i spelet medans Skellefteå var pigga och åkte väldigt mycket skridskor. Vi hängde helt enkelt inte med.

Du bjuder på ett rätt så annorlunda mål i första perioden, berätta!
-
Haha! Nils får pucken utav Steen, som gör ett jättebra jobb, men pucken går utanför och träffar mig istället, men lyckligtvis studsar den i mål. Den tog inte så speciellt skönt, men det var däremot väldigt skönt att det blev mål!

Ni hade innan matchen mot Skellefteå vunnit fem raka matcher, hur kommer det sig att ni blivit så formstarka?
-
Vi har fått självförtroende och mycket luft under vingarna. Daniel Larsson har spelat jättebra i målet och vi har lyckats hämta upp oss i matcher, som t.ex. mot HV71 och det stärker självförtroendet väldigt mycket.

Färjestad har bäst statistik på bortais just nu då de sex senaste bortamatcherna har slutat med vinst för Karlstad-laget, hur ska ni göra för att få stopp på deras borta-svit?
-
Vi ska spela som vi har gjort under de senaste fem matcherna, med utantag från Skellefteå-matchen. Vi ska spela intensivt och tight, och det gäller även att vi fortsätter med ett bra försvarsspel för framåt släpper det alltid.

Du har i dagsläget stått för sex mål och tio assist under denna säsong, är du nöjd med din insats hittills?
- Jag är nöjd med min insats spelmässigt, men inte poängmässigt. Jag hoppas på att kunna skramla ihop fler poäng, men det gäller att inte gräva ner sig heller. Utan det som gills är att man hjälper laget och jobbar hårt.