Herbalife storsatsar på AIK Ishockey

17 augusti 2012 14:30

AIK Ishockey är Herbalifes enda samarbetsklubb på den svenska marknaden och en av 40 utvalda idrottsklubbar i företagets globala sponsringsprogram. Efter två framgångsrika år som exklusiv leveran­tör av näringstillskott till AIK:s A-lag utökar Herbalife sin satsning på klubben. Parterna har tecknat ett tvåårsavtal värt nära två miljoner kronor som även omfattar AIK:s juniorverksamhet.


Som världsledare inom näringstillskott för elitidrottsmän och motionärer är sponsring Herbal­ifes främsta marknadsföringskanal. Företaget har exklusiva samarbeten med storklubbar som LA Galaxy, FC Barcelona och Spartak Moskva samt med en rad framgångsrika atleter inom allt­ifrån friidrott till tennis.

Samarbetet med AIK inleddes redan säsongen 2009/2010 då Stockholmsklubben tog sig tillbaka till Elitserien. Med det nya avtalet blir Herbalife också en viktig partner till AIK:s J20-lag som även det tillhör Sverigetoppen. J20-laget kommer liksom A-laget att ha full tillgång till Herbalifes utbud av näringsprodukter och expertis på området.
– Sedan vi inledde vår satsning på AIK har intresset för klubben och varumärket ökat kraftigt. Med 120 miljoner TV-tittare och en bred pressbevakning i hela Sverige har vi fått mycket god utdelning på våra investeringar. Vi är övertygade om att AIK och svensk ishockey är rätt kanal för att kommunicera våra budskap om en hälsosam och aktiv livsstil. Det ska bli spännande att fortsätta resan mot den absoluta toppen och från och med nu också vara med och utveckla AIK:s framtida stjärnor, säger Herbalifes Nordenchef Børre Gjersvik.

Det nya avtalet innehåller både exponering och annan aktiver­ing, bland annat reklam på både A-lagets och J20-lagets matchdräkter, digital LED-reklam, isreklam på AIK:s tränings­anläggning Ritorp, event med spelare, hospitality samt förmånliga rabatter på matchbiljetter för Herbalifes 7 000 distributörer i Sverige.
– Vi ser det nya avtalet med Herbalife som ett bevis på deras starka tilltro till AIK som klubb och varumärke. Vi är mycket stolta över att vara en av Herbalifes samarbetsklubbar, säger AIK Ishockeys marknadschef Magnus Linder.