Stefan Johansson är säsongens Golden Hill-spelare!

2 december 2015 12:00

Stefan Johansson är klar för AIK! Med finansieringshjälp utav supporterinitiativet Golden Hill-spelaren blev det idag klart att AIK förstärker backsidan.
- Det känns helt rätt och det ska bli skönt att få dra på sig den svartgula tröjan igen, säger Stefan om att vara tillbaka i den klubb där han fick sitt genombrott.


Tack vare Golden Hill-spelaren har vi fått se Christopher Heino-Lindberg, Kent McDonell, Fredrik Svensson, Michael Nylander och Nils Bäckström i AIK. Nu har insamlingen hjälpt AIK med att värva hem Stefan Johansson.
– Det känns helt rätt att vara tillbaka och jag är taggad att få ta på mig den svartgula-tröja igen, säger hemvändaren.

Stefan Johansson kom till AIK från Piteå HC 2008 som en ung 20-årig back med potential. Under sin tid i klubben utvecklades "Steff" till en landslagsback med goda ledaregenskaper och tillsammans med Fredrik Carlsson bildade Gnaget ett starkt defensivt backpar som tack vare Stefans fina skott också var farliga i offensiv zon.

Efter en säsong i HV71 värvades Stefan till Örebro för att bli en ledande back, men istället åkte han på en höftskada som hämmade honom:
– Det påverkade mitt spel, men vi beslutade att operera efter säsongen. Nu är jag färdig rehabiliterad och tränar för fullt, säger backen och blickar framåt:

– Jag behöver en nystart. Jag vill hitta tillbaka till den nivå jag hade i AIK och därför var det viktigast att se till att hamna i en miljö som jag vet att jag har presterat i tidigare. Jag känner klubben väl och trivs under den sportsliga ledningen med Anders Gozzi, Roger Melin och David Engblom.

Sportchef Anders Gozzi hoppas att AIK kan få Stefan att komma tillbaka i gammal fin form:
– I AIK utvecklades Stefan till en landslagsspelare, vi känner honom väl och han känner klubben väl. Vi är övertygade om att han kommer trivas och förhoppnings kommer det också bidra till att han kommer tillbaka till den kapacitet han hade innan flytten till HV.

Kontraktet med Stefan Johansson är skrivet till 2017 och Stefan väntas bli spelklar till söndagens match mot Sundsvall på Hovet.