Lillieström "Jag är starkare än någonsin"

18 augusti 2012 20:31

Efter en jobbig period med lunginflamtion är nu Lillieström-Karlsson på god väg tillbaka - och han kommer vara bättre än någonsin.
- Jag har en del kvar konditionsmässigt, men jag har aldrig varit starkare, säger han.


Det var under förra hösten David Lilleström-Karlsson fick bakterier i kroppen. Sinom tid övergick det till en segdragen lunginflamation, som inneburit att han har legat bakom i kondition sedan dess.
- Jag är inte riktigt helt tillbaka ännu, men det känns bättre och bättre, säger han och fortsätter:
- Det gäller att följa upp det här, så det inte ligger kvar som det gjorde förra säsongen. Jag ska göra nya tester nu i september för att se att allt är borta.

Hur långt ligger du efter med träningen?
- Det är bara med konditionen jag ligger lite efter. Styrkemässigt är jag starkare än någonsin. Jag fick ett annat upplägg, vilket har gynnat mig.

En stor del i att Lillieström-Karlsson snart är tillbaka är att han äntligen vilat. Det har varit långa säsonger för yngligen i och med resandet med juniorlandslag och AIK.
- Jag har lärt mig en läxa att man behöver vila ibland. Så det här har nog gynnat mig.

I dagens 5-4 vinst mot Leksand visade Lillieström-Karslsson upp sitt nya jag genom att fullborda upphämtningen med hans 4-4 mål. Kedjan med honom, Sandberg och Björn Melin fungerade emellanåt riktigt bra.
- Vi har spelat ihop på träningarna i veckan och det kändes bättre och bättre under matchens gång. Vi gjorde det bra, menar han.

"Det var nog en rolig grej"
Utöver kvitteringsmålet avslutade Lillieström-Karlsson matchen med att sitta i utvisningsbåset. Varför? Två minuter diving, samtidigt som Leksandsspelaren fick utvisning för tripping.
- Jag försökte lägga in pucken mellan benen på backen (Leksand hade plockat målvakten), men misslyckas. Sen fäller han mig och jag tyckte inte att det var en filmning.
- Det var nog en rolig grej, tyckte domarna. Men domaren dömmer, haha.
- Men jag var trött och då ramlar man lätt. Dessutom har jag ju haft lunginflamation, avslutar han.