Tre viktiga poäng mot Pantern!
Publicerad: 2018-03-14

Det var en tight match som utspelades på Hovet under onsdagskvällen men AIK kunde hålla undan och tog en knapp men rättvis 2-1-seger mot Pantern. De tre poängen som AIK tog gör nu att laget ligger delad etta i Slutspelsserien.

Det var en bra start av AIK i matchen och redan efter några minuter skulle man ta initiativet när Christian Sandberg i en spelvändning kunde stänka dit 1-0. Det var ganska jämnt spelmässigt efteråt men AIK hade två kanonlägen att utöka ledningen. Dels genom Jens Jakobs som fri med målvakten sköt skottet i stolpen och även när AIK i en kontring kom två mot noll men en passning för mycket blev det och inget mål föll. Pantern lyfte spelet allt mer och var inte ofarliga men Erik Källgren i AIK-målet stod pall. Det var en rättvis ledning för AIK som mycket väl kunde varit några siffror större.

Även i den andra skulle AIK få en kanonstart när Jesper Frödén dryga minuten in i powerplay sköt 2-0. Det saknades inte lägen efteråt heller för AIK:s del. Efter en stund in i den andra perioden kunde Pantern efter en fin AIK-period långsamt etablera anfall och få till halvchanser, till slut skulle den gamle AIK-bekantingen Akim Aliu genom ett slagskott reducera till 2-1 för Panterns räkning. Efteråt var det svårt för något av lagen att få till ordnat spel i anfallszon. Plötsligt hade AIK skaffat sig ett 5-3 powerplay och trots en del chanser lyckades man inte utnyttja ett gyllene läge att utöka. Händelsefattigt spel sen till periodens slut.

Tredje perioden var något av ett ställningskrig. Båda lagen turades om att anfalla. Inte heller nu lyckades man skapa några längre anfall utan de skott som avlossades kom ofta till tämligen direkt när anfallszon var entrad. Med två minuter kvar av matchen blev det rejält drama när Pantern tilldelades ett straffslag. Hovet höll andan under några långa sekunder. Till publikens stora jubel räddade Erik Källgren i AIK-målet. Istället för rejält bombardemang från Panterns sida efter det missade straffslaget så drog man på sig en utvisning i anfallszon och AIK kunde hålla ut - även fast Pantern tog ut målvakten. AIK vann sett till hela matchen rättvist och kunde även ha gjort några mål till, Pantern var dock ett svårspelat lag. Klart är att det var tre mycket viktiga poäng som denna onsdagsafton bärgades inför fortsättningen.

Nästa match är redan nu på fredag - då IK Oskarshamn kommer på besök.