AIK Hockey söker Innehållsansvarig

10 maj 2022 14:00

Nu söker AIK Hockey dig som brinner för- och vill vara med och fortsätta utveckla AIK Hockeys officiella kanaler, och detta med intresse för sporten, engagemang, kunskap och kreativitet!


AIK Hockey söker nu en Innehållsansvarig som kommer att ha ett stort ansvar för att utveckla och fortsatt driva klubbens egna kanaler.

Som Innehållsansvarig kommer dina arbetsuppgifter variera beroende på uppdrag. Vanliga arbetsuppgifter som förekommer är bland annat internt och externt kommunikationsarbete på strategisk och operativ nivå, planera, genomföra och utvärdera kommunikationsinsatser, marknadsundersökningar och omvärldsanalyser, utforma informationsmaterial, rådgivning till kollegor i kommunikationsfrågor samt varumärkesarbete.

Som innehållsansvarig brinner du för att skapa, publicera och uppdatera innehåll i olika digitala kanaler. Innehållet kan innefatta bland annat text, ljud, bild eller filmklipp. Allt med tydlig koppling till klubbens affärsplan och till våra KPI:er.

Du ska ha ett stort intresse för utvecklingen av sociala medier och vara påläst och kunnig i vad som sker på marknaden. Vidare ser vi att du har kunskap om digital kommunikation, sociala medier och varumärkesbyggande. Som Innehållsansvarig ansvarar du dessutom för att följa upp och analysera digitala kampanjer och du besitter stor kunskap om sociala medier och hur dess data fungerar.

Exempel på arbetsuppgifter:

  • Research & undersökningar
  • Analyser, ex Målgruppsanalys
  • Innehållsstrategi
  • Planera innehåll, ex göra Content Plan samt strategi för våra kanaler
  • Producera innehåll i samarbete med marknadsteamet
  • Publicera innehåll
  • Distribuera innehåll
  • Sätta tydligt mätbare KPI: er och följa upp dessa

Arbetsuppgifter är även att uppdatera texter och bilder på hemsidan, arbeta med marknadsföring av biljettförsäljning, säsongskort, lojalitetsprogrammet, kommersiella evenemang och samhällsaktiviteter i olika kanaler och se till att innehållet i våra kanaler hålls uppdaterat och aktuellt. Du kommer ha en nyckelroll i att utveckla klubben digitalt och spela stor roll i vår ambition att ytterligare öka klubbens attraktionsvärde samt fortsatt bygga supportrars, privat- och affärskunders lojalitet till klubben.

Tjänsten är en heltidstjänst med placering i Solna. Innehållsansvarig kommer vara i ett marknadsteam på tre personer och rapporterna till klubbens VD.

Intressanmälan

Skicka din intresseanmälan för tjänsten tillsammans med ett CV och personligt brev i ett mail till Anton Johnson, ansvarig privatmarknad på [email protected] och märk mailet med "Intressanmälan".

För ytterligare frågor om tjänsten – Välkommen att kontakta Anton Johnson.

Vi ser fram emot att få höra ifrån dig!