Tredje raka nollan när AIK besegrade Vita Hästen
Publicerad: 2018-08-29
Herr
Tredje matchen på försäsongen - om man räknar med matchen mot Gotland Finest - och tredje raka nollan för AIK. Ikväll besegrade laget Vita Hästen med 3–0.

Det var en pigg start på matchen från AIK:s sida där kedjan med Lindholm, Sandberg och Marklund var nära att ge laget en drömöppning.

Gnaget visade upp härlig energi och förde spelet. Laget var tunga och bet sig fast långa stunder i gästernas zon. Det kraftiga spelövertaget skulle även ge utdelning. I spel fem mot fyra kunde Anton Holm lyfta in pucken i nät efter en tilltrasslad situation. Fjolårets poängkung snappade upp pucken framför mål och lyfte den med en backhand ovanför en liggande Vita Hästen-målvakt in i mål.

Speldominansen gjorde att Erik Källgren långa stunder stod sysslolös - men när han väl sattes på prov visade han upp sina färdigheter. Källgren räddade bland annat ett friläge efter att Gnaget tappat pucken på offensiv blå i numerärt överläge.

Svartgul dominans

Det var som sagt mycket AIK, som visade upp ett kontrollerande spel där man hellre spelade sig ur situationen än att dra iväg pucken på chans. Skottstatistiken på 16–4 efter första perioden var talande för matchbilden.

– Vi börjar bra första 10 men slarvar lite i spelet efteråt. Möjligt att vi blir lite för offensiva men vi åker mycket skridskor och gör det svårt för dem, sade Weigel i periodintervjun.

Ifjol var Erik Källgren vass på frilägen - en förmåga han inte har blivit sämre på i år. I upptakten av den andra perioden räddade #30 på nytt ett friläge och i anfallet efter utökade AIK sin ledning. Philip Broberg tog pucken mot mål och droppade pucken bakom sig till Daniel Muzito Bagenda som hittade krysset med ett snabbt dragskott.

– Vi spelar med en bra fart och puckbehandling, sade målskytten Daniel som beskrev målet:

– Jag fick ett bra droppass och kunde sikta ganska bra och sätta pucken.

Tredje raka nollan

Den tredje perioden blev aningen avslagen. Gnaget säkrade upp ytor framför mål och kontrollerade spelet. Man var dock inte ofarliga framåt. Lagkaptenen Christian Sandberg var först på en sargpuck och hittade Max Lindholm, fri i slottet, och som bara hade att sätta dit klubban för 3–0.

Segern skrevs till 3–0 och det innebär tre hållna nollor av tre möjliga på försäsongen.

Vill ni se mer utav AIK den här säsongen? Då råder vi er att boka säsongskort - vilket ni enklast gör här ››

Nästa match är den 6 september - när AIK inleder Skoda Trophy mot Södertälje SK. Biljettpriser för matcherna: 150 kr styck eller paketpris 600 kr för hela turneringen.