Daniel Olsson Trkulja vänder hem till AIK

8 maj 2014 10:06

AIK fortsätter att förstärka truppen med tidigare AIK-spelare. Senast i raden är 23-årige Daniel Olsson Trkulja som vänder hem efter tre säsonger i Kallinge/Ronneby.
– Det är en producerande spelare som vi är övertygade kommer att utvecklas ytterligare i AIK, säger Rudslätt.


Forwarden Daniel Olsson Trkulja återvänder till AIK. Efter tre poängstarka säsonger i division 1-laget Kallinge/Ronneby vänder han hem till moderklubben.
– En intressant spelare som sedan han lämnade AIK för tre år sedan har gjort väldigt bra ifrån sig på seniornivå. Det är en producerande spelare som vi är övertygade kommer att utvecklas ytterligare i AIK och HockeyAllsvenskan.

Förutom kompetensen som hockeyspelare är bakgrunden som AIK:are och stockholmare en viktig ingrediens i Rudslätts nya lagbygge.
– Vi vill bygga ett lag som är väl förankrat i Stockholm och AIK:s tradition. Det skapar mervärden för såväl truppen som våra supportrar och samarbetspartners. Men självklart är det inte bara ursprung som vi kollar, hockeykompetensen är minst lika viktig.

För Olsson Trkulja är det glädjande att få vända hem och han ser fram emot äventyret med AIK i HockeyAllsvenskan.
– Det kommer givetvis bli en omställning med spel i allsvenskan, men jag hoppas kunna producera poäng och hjälpa AIK så mycket som möjligt, säger han.