Talangfull trio klar för AIK: ”Glädjande”

9 maj 2014 12:38

Backen Jacob Spångberg, 19, och forwardstalangen Robin Kovacs, 17, har tecknat ett nytt kontrakt med AIK. Samtidigt ansluter en annan ung back, Martin Ahnelöv, 19, från Djurgården.
– Glädjande att tre så talangfulla spelare väljer att utveckla sina karriärer i AIK, säger sportchefen Daniel Rudslätt.


Spångberg har tillbringat de fyra senaste säsongerna i AIK:s juniorverksamhet och spelade den gångna säsongen sju matcher med AIK i SHL.
– Jacob är en tung och spelskicklig back. Han visade innan sin skada att han har kvaliteter för att spela på högsta nivå. Ännu en spelare som blir väldigt spännande att följa.

Kovacs blev yngste AIK-spelare i historien, och den tredje yngste i SHL-historien, när han för två säsonger sedan debuterade i A-laget. Nu har han tecknat sitt första kontrakt med A-laget.
– En spännande spelare som har framtiden för sig. Robin står för mycket fart, något som verkligen passar vårt lagbygge. Men han ska få tid att växa in i rollen som seniorspelare, säger sportchefen om forwarden.

Flemingsbergsfostrade Ahnelöv, 19, byter från rivalklubben Djurgården till AIK. Han gjorde föregående säsongen sex matcher i Allsvenskan.
– En klassisk tvåvägsback som är skridskostark och spelskicklig. Han spelar trots sin storlek ett fysiskt spel, säger Rudslätt om den 178 cm långa och 78 kg tunga försvararen.

Samtidigt står det klart att en annan intressant spelare för AIK:s A-lag, Marcus Karlström, lämnar klubben helt.
– Jättetråkigt att Marcus lämnar, men vi hade ingen möjlighet att matcha budet han fick. Vi önskar honom all lycka i sin fortsatta karriär.

Kontrakten med Spångberg och Ahnelöv sträcker sig över två säsonger och med Kovacs över kommande säsong.