Publicerad: 2018-02-13

AIK är fortsatt serieledare efter seger mot IF Vallentuna.

J18

IF Vallentuna – AIK 1-7 (0-2, 1-4, 0-1)

Det blev en komfortabel 7–1 seger borta mot Vallentuna för AIK. Första perioden var länge mållös innan bortalaget gjorde dagens första mål, sekunder senare kom även det andra och man kunde gå in till paus med en tvåmålsledning. Ledningen växte och blev ännu större, inom loppet av ca tio minuter i andra perioden hann AIK med att göra 4 mål och gick därmed upp i en 6–0 ledning. Vallentuna reducerade men närmre än så kom man inte, istället kunde Gnaget utöka till 7–1 vilket också blev slutresultatet.

Lagets tränare, Mattias Persson Ulvegård, summerar matchen:

-Vallentuna kom till match med ganska mycket respekt efter 14–0 senast vi möttes. Första perioden fick vi lite problem att få in puckar på mål men tillslut hittar vi vägar in och lyckas göra två mål, andra perioden maler vi på i ett högre tempo och gör 4 mål, tyvärr bjuder vi Vallentuna på ett mål. Med ställningen
6–1 inför tredje perioden, blir spelet avslaget och vi vinner matchen med 7–1 efter ett powerplaymål i inledningen av perioden.

Islossning i den andra perioden och 4 mål inom loppet av ca 10 min.

-Ja, Vallentuna kryper ihop och spelar med stor respekt. I andra perioden ökar vi trycket och hittar vägarna till nätet. Vi tävlar mer och nöjer oss inte, laget vill spela bra hockey i 60 minuter.

Matchen mot IFK Täby blev uppskjuten och spelas tisdag 20 februari.