Fem AIK:are uttagna i Damkronorna

20 januari 2020 16:51
dam

Det börjar bli till vanligheten att AIK skickar flest spelare till Damkronorna. Truppen till Euro Hockey Tourslutspelet i Tranås och Eksjö är inget undantag.


Damkronornas huvudcoach Ylva Martinsen tog under måndagen ut den trupp som ska representera Sverige i Euro Hockey Tourslutspelet. Tävlingen pågår mellan 5 och 8 februari i Stiga Arena, Tranås, och Storegårdshallen, Eksjö.

AIK och HV71 delar på förstaplatsen vad gäller flest spelare i truppen på fem vardera.

Lisa Johansson är en av de fem AIK:arna som är med i truppen.

–Det är jättekul att vara med och jag ser fram emot att spela internationell ishockey. Det är sista turneringen inför kommande VM så det blir viktigt att finslipa på sista detaljerna.

Lisa, som har stor erfarenehet av landslagsspel menar på att hon lär sig något nytt vid varje samling.

–Det är skillnad att spela internationell hockey. SDHL börjar luta mer åt det internationella spel med tanke på att vi har fler utländska spelare men spelstilen är fortsatt oftast lika i varje lag. Vid dessa samlingar ställs man dock mot olika spelstilar och på så sätt utvecklas jag yttelrigare för varje match.

Med sig har hon fyra andra AIK-spelare.

–Det känns bra. Vi har utvecklats bra som individer och lag i år. Vi jobbar hårt på träningar och utvecklingskurvan går uppåt, säger Lisa som tror sig veta varför AIK lyckas fostra många duktiga spelare till Damkronorna.

-Jag tror att en anledning är att de flesta som har avgörande roller i laget är svenska spelare. Vi får chansen och tar den i klubblaget, säger hon och utvecklar: -Det är självklart utvecklande att ha bra utländska spelare på träningen men då finns risken att man går miste om speltiden - vilket krävs för att få den uveckling man vill.

AIK-spelare som är uttagna till truppen:

(B) Linnea Hedin

(F) Sabina Küller

(F) Lisa Johansson

(F) Fanny Rask

(F) Erica Udén Johansson

Deltagande länder är Finland, Ryssland, Schweiz, Sverige, Tjeckien och Tyskland. Damkronornas första match spelas mot Ryssland den 5 februari.