Kopal Storkök: ”Några av våra bästa affärer har gjorts på AIK:s VIP-hylla”

9 augusti 2017 10:07

Företaget Kopal Storkök har varit en lojal partner till AIK Hockey och har sponsrat klubben i över 30 år. Något de även fortsättningsvis kommer att göra.


Familjeföretaget har funnits sedan 1962 och säljer och projekterar storköksutrustning och inredning till restauranger samt skol- och sjukhuskök.
Allt började med Sture Hermansson som tillverkade kaffebryggare och prototyper på diskmaskiner hemma i trädgården i Danderyd i början av 1960-talet.

På 70-talet anslöt därefter Stures tre söner: Jan, Anders och Peter till företaget som då även flyttade huvudkontoret till Sollentuna. Där har Kopal numera också utställningslokal och lager. Företaget har också ett antal försäljningskontor spridda över hela landet.

Kopal Storkök har sedan 30 år tillbaka stöttat klubben i vått och torrt. Bolaget är grundat av AIK-supportrar, berättar Elisabet Hermansson, ekonomichef på Kopal Storkök.

– Vi har som sagt sponsrat klubben sedan lång tid tillbaka och min pappa, Jan Hermansson, tog detta till ytterligare en nivå när han lät hockeyspelare praktisera i bolaget under ett antal år. Hela familjen Hermansson är AIK:are och alla anställda favoriserar de svartgula färgerna. Några av våra bästa affärer har gjorts på AIK:s VIP-hylla, säger Elisabet.

Elisabet Hermansson är, likt tidigare generationer Hermansson på företaget, stor AIK:are och ständig medlem i föreningen.

– Jag är i princip uppväxt på Hovet och Råsunda då min pappa tog med oss barn på matcherna när vi var små. Å vi e AIK var den första sången jag kunde utantill, berättar Elisabet vars familj har en svartgul jultradition.

– Mitt favoritminne är när AIK slog Djurgården i SM-finalen 1984.
Den videon har vi kollat på istället för Kalle Anka på julafton.

Klicka här för att läsa mer om Kopal Storkök ››