Joakim Thelin: Det var skönt att se pucken gå in

9 januari 2018 15:59

Ny match väntar, hemma på hovet imorgon mot Karlskoga. Joakim Thelin är hoppfull inför den men är medveten om att AIK haft det tufft mot Karlskoga i år.


AIK har haft det tufft mot Karlskoga denna säsong, två matcher och två förluster. Något som Joakim Thelin är medveten om.

– Vi vet att det brukar bli ”grisigt” i matcherna mot Karlskoga. Vi måste fokusera, göra rätt saker ute på isen och spela ordentligt i egen zon samt driva hårt mot kassen och få tryck på deras målvakt.

Joakim Thelin gjorde 0–1 målet borta mot Västervik i förra omgången och bröt därmed sin måltorka, något som Joakim själv var lättad över.

– Det kändes skönt. Jag har haft många lägen de senaste matcherna utan att lyckas pricka dit den. Jag har både träffat stolpen och ribban så det var skönt att se pucken gå in.

Målet mot Västervik var hans femte för säsongen, totalt har det hunnit bli 9oäng hittills. Han medger att säsongen har varit upp och ner för egen del, men fortsatt hårt jobb ska resultera i fler poäng.

– Säsongen har gått upp och ner. Det började ganska bra, sen har det gått lite trögt. Jag har kämpat och slitit så hårt det har gått, men poängen har inte kommit. Jag jobbar hårt varje dag, och gör man det så vänder det till slut.

Bland tränarstaben är det samma revanschkänslor som hos spelarna.

– Vi har kammat noll mot Karlskoga och är oerhört revanschsugna. Jag tycker att vi gjorde en helt okej förstaperiod hemma mot dem, men matchen stod och vägde länge. Tillslut tappade vi det helt och Karlskoga kunde ta över. Det brukar vara fartfyllt mot dem så det gäller att ta vara på omställningarna. Vi ska göra allt för att ta tre poäng.

Tidigare mötet på Hovet borde AIK avgjort tidigt in i matchen, och att det handlade om ineffektivitet råder inga tvivel om. Men om det är någonting i Karlskogas spel som inte passat AIK är ingenting David vill kännas vid.

– Det är ingenting vi har pratat om. Jag tycker att vi var det bättre laget under långa stunder i hemmamatchen, men vi hade svårt att täta sektorn. Sen var vi ineffektiva med tanke på alla de målchanser vi hade. Vi borde ha dödat matchen i förstaperioden eller tidigt i andra. Alla matcher i denna serie är jämna och tuffa, ofta små marginaler som avgör vilka som vinner.