Jensen "Jag känner mig redan hemma"

28 augusti 2012 15:23

Den danske supertalangen Nicklas Jensen är klar för AIK säsongen ut. Han lånas ut av Vancouver Canucks och är matchklar till SCA-cupen i helgen. Det är en spelsugen forward som åker till Sundsvall.
– Det var skönt att kolla första matchen men sedan dess har jag varit less på att bara titta på, säger Jensen.


Nicklas Jensen draftades av Vancouver Canucks i första rundan 2011. Efter spel med Oshawa Generals i juniorligan förra säsongen valde forwarden att utvecklas vidare i AIK.

Från början var tanken att Jensen skulle försöka spela till sig en plats Vancouvers stjärnspäckade lag under deras camp i början av september. Men nu vilar ett lockout-hot över NHL och alla camper har skjutits upp.

Det innebär att Vancovuer nu låter sin danske supertalang spela med AIK resten av säsongen.
– Det känns kul att äntligen få vara med på matcherna. Det har varit frusterande att sitta vid sidan om. Det var skönt att kolla första matchen men sedan dess har jag varit less på att bara titta på, säger Jensen.

Sedan Jensen kom till AIK i början av augusti har han varit med och tränat med laget.
– Det är en härlig grupp som varit enkel att komma in i. Det har varit bra att få lära känna både spelarna och spelet. Det finns mycket skicklighet i laget. Det är bättre passningstempo här jämfört med vad jag är van vid. Det ser väldigt bra ut.

Efter att ha tränat tillsammans med laget i några veckor, vad kan du bidra med till AIK?
– Det är svårt att säga, jag är fortfarande ung och har mycket att lära. Men jag vill vara med och bidra till att laget vinner matcher och vara den spelare som tränarna kan lita på och sätta in då det behövs produceras. Jag hoppas jag kan göra en del poäng.

AIK:s huvudtränare Per-Erik Johnsson vet vilka kvaliteter dansken besitter och kommer låta honom spela match redan till helgen då SCA-cupen i Sundsvall väntar.
– Nicklas har väldigt bra fart och hittar hela tiden vägar in mot mål. Det ska bli kul att få se honom i matchspel. Det är en talangfull spelare som vi kommer ha stor nytta av, säger Johnsson.

Efter träningsveckorna i Sverige ser Jensen stora skillnader mellan det europeiska och nordamerikanska spelsättet.
– Skickligheten är större här och uttnyttjas bättre. Där borta är det bara framåt, framåt hela tiden. Här kontrollerar man pucken mer och använder hela isytan. Det har varit lite svårt att vänja sig, men det blir bättre och bättre, säger Jensen.

Forwarden har mellan ispassen hunnit bekanta sig med sin nya hemstad.
– Jag är väldigt glad att få vara här och känner mig redan hemma. Jag har försökt att besöka så mycket som möjligt mellan träningarna. Det är en fantastiskt fin stad och jag stortrivs.