Förlust hemma mot Timrå
Publicerad: 2019-11-13
Herr
Ineffektiviteten grinade illa för ett vilt kämpande AIK när Timrå gästade Hovet. Matchen slutade 1-5.

AIK inledde piggt och skapade bra tryck mot Timrå under matchens första minuter, men det var gästerna som tog ledningen. Efter en oturlig styrning hamnade pucken i slottet framför Johannes Jönsson som var chanslös på avslutet.

Chanser saknades inte för AIK som hade två stolpskott i första perioden. Först genom Oskar Drugge och senare genom John Henrion. Även Jacob Svensson hade en ypperlig möjlighet att kvittera men pucken gick utanför.

AIK fortsatte trumma på i andra perioden men hade svårt att ta tillvara på chanserna som skapades. Bakåt var Johannes Jönsson mycket stabil i målet och räddade laget vid flertalet tillfällen. Med mindre än minuten kvar kom en riktig kalldusch för AIK då Timrå bröt puck i AIK:s zon och satte 0-2.

Lika illa som andra perioden slutade började den tredje för AIK då Timrå redan efter två minuter utökade till 0-3.

Henrik Rommel tände ett visst hopp hos hemmalaget när han satte dit 1-3. AIK tog ut målvakten för en slutforcering och hade häng på ytterligare ett reduceringsmål då pucken gick strax utanför Timråburen. I samma sekvens kontrade Timrå in avgörande 1-4 i tom kasse. I slutsekunderna kom även 1-5 och satte punkt för en mindre rolig afton på Hovet.

Nästa hemmamatch för Gnaget spelas onsdagen den 20 november då vi tar emot Mora. Boka din biljett och stötta laget till seger ››