Förlust mot Björklöven efter sent avgörande

20 december 2018 21:15
Herr

AIK kämpade men orkade inte ända fram utan förlorade borta mot Björklöven efter ett sent avgörande.


Likt matchen mot Pantern hade Björklöven mycket folk framför eget mål för att försvåra AIK:s forcering. Försvarsmuren till trots var AIK det lag som var närmast ett ledningsmål men Jesper Frödéns handledsskott träffade ribban.

Hemmalaget hade det mesta av puckinnehavet men utöver ett friläge, som Erik Källgren klarade av, var det två lag som hade svårt att skapa farliga målchanser till en början.

AIK bröt dödläget genom Max Lindholm i powerplay men trots målet var det hemmalaget som fortsatte styra spelet. Erik Källgren i AIK-målet stod emot länge men knappa två minuter innan den andra periodvilan fick han till slut kapitulera.

Den som enbart följde matchen via statistik skulle kunna luras att det var spel mot ett mål, då hemmalaget dominerade skotten men de farliga målchanserna var desto jämnare fördelade. Det var två lag som vägrade att ge någon annan extra utrymme på isen. Det jämna spelet speglade sig även på resultattavlan. Daniel Muzito Bagenda gav AIK ledningen på nytt i den tredje perioden men Björklöven vägrade att släppa greppet om matchen och kvitterade i anfallet efter.

Hemmalaget skulle även få sista ordet med ett sent segermål som gav Björklöven alla tre poäng.

Nästa hemmamatch för AIK är den 28 december på Hovet. Redan nu är det över 4200 biljetter sålda, vilket tyder på att det kommer bli en fin publiksiffra. Boka din biljett och stötta AIK på plats ››