Aoife Leacy skriver nytt avtal

23 maj 2022 16:00
dam

AIK Hockey förlänger kontraktet med den unga forwarden Aoife Leacy. Säsongen blir hennes fjärde i klubben, och andra i högstaligan.


19-åriga Aoife Leacy tog stora steg framåt förra säsongen i SDHL och förlänger nu sitt kontrakt med AIK Hockey för den kommande säsongen. Leacy lyftes upp till en ordinarie damlagsspelare inför förra säsongen från damjuniorerna och spelade samtliga 36 grundseriematcher i SDHL.

–I Aoife får vi en ung och hungrig spelare som vill jobba hårt för sin utveckling. Vi ser att vi har en miljö där vi kommer ge Aoife de verktyg som krävs för att hon ska blomma ut till en etablerad spelare i SDHL, berättar huvudtränare och sportchef Calle Wendt.

Aoife Leacy, född på Irland, anslöt till AIK Hockey 2018 och fick förra säsongen göra sin första i högstaligan. Nu blir det ytterligare en då den unga forwarden förlänger kontraktet med klubben.

–Att skriva på för AIK var ett självklart val för mig, och jag är glad och stolt över att få fortsätta min utveckling här, säger Aoife och fortsätter:

–Förra säsongen gick inte som vi hade planerat, men jag vet att vi i AIK har mer att ge. Det kommer bli roligt med en ny tränarstab som kan tillföra ny energi till laget och förhoppningsvis leda oss närmare mot ett SM-guld.

Kontraktet med Aoife Leacy är skrivet över säsongen 2022/2023.