AIK inledde bortaturnén med förlust
Publicerad: 2022-01-21
herr
Efter kvällens match mot Kristianstad fick AIK se sig besegrade trots att man gör drygt två bra perioder.

Kristianstad som överraskat och tagit sig högt upp i tabellen visade upp sig från en något passivare sida än vad AIK-spelarna hade förväntat sig. AIK kunde spela sitt spel och även hålla hemmalaget ifrån att skapa de farliga lägen som man trodde det skulle bli mer av. Vitklädda AIK hade fina sekvenser i anfallszon, men Kristiandstadmålvakten Dichow var tät. Precis som AIK:s Khomchenko när KIK kom till sina lägen.

Det skulle dröja ända till slutet av andra perioden får något av lagen att punktera nollan, och det var AIK som gjorde det. Malte Setkov, serverad av nyförvärvet Eric Hjorth, gav AIK ledningen när han gick ner på knä och slog in 0-1-pucken.

Sista perioden började i samma regi som de två tidigare. Efter spel fyra mot fyra fick AIK spela powerplay i knappa minuten, och sju minuter in i perioden kom då även 0-2 målet. Den assisterande lagkaptenen Oscar Nord ordnade den utökade ledningen åt sitt AIK och förfinade även powerplaystatistiken. Men det skulle dock bli ett skifte därefter, med drygt halva perioden spelad reducerade till slut hemmalaget till 1-2 och efter det tappade AIK spelet. Bara några minuter därefter kvitterade Kristianstad även till 2-2, och därefter kom även ledningsmålet 3-2 med drygt två minuter kvar av matchen. AIK tog en välbehövlig timeout men kunde inte komma till avslut när man sista minuterna spelade sex mot fem. Kristianstad lyckades till slut göra 4-2 i öppen kasse och stängde matchen med sju sekunder kvar.

En stor besvikelse efter vad som såg att bli en strålande fredagkväll för laget. "Jag tycker vi gör en bra match. Men vi måste lära oss att stänga matcher också. Vi får deppa ihop ikväll och ladda om imorgon." Sa en besviken Oscar Nord efter matchen.

För imorgon är det match igen redan, AIK beger sig till Västervik för en sen lördagsmatch med nedsläpp 18.00.