Två målvakter ansluter: ”Bra konkurrenssituation”

4 juni 2014 10:01

Nu är AIK:s målvaktsuppsättningen för kommande säsong satt. Redan klara Alexander Hamberg får sällskap av Robin Rahm, 27, och ytterligare en målvakt Gustaf Lindvall, 23.
– Vi får en bra konkurrenssituation med tre målvakter som vill framåt i karriären, säger målvaktstränaren Stefan Persson.


Robin Rahm blir målvakten som ska utmana Alexander Hamberg om förstaspaden i AIK kommande säsong. Burväktaren är välscoutad av AIK:s målvaktstränare Stefan Persson.
– Robin var högst upp på min lista av de målvakter som var aktuella och det känns jättekul att han väljer AIK. Vi har nu tre skickliga målvakter i en nyttig konkurrenssituation. Jag är övertygad om att det kommer att gynna både målvakter och laget, säger Persson och utvecklar varför valet föll på Rahm:
– Robin har en stor potential. En teknisk duktig målvakt med bra grunder och är som väldigt konsekvent i sitt spel. Han är målmedveten och vill utveckla sitt spel och det skall jag hjälpa honom med. Jag vet att det finns stor potential i Robin, det ska bli väldigt spännande att få följa hans utveckling.

Och så hälsar vi även Gustaf Lindvall som senast var i Tingsryd i division 1 välkommen till klubben. Han kommer under säsongen vara utlånad till Arlanda Wings och förstärka AIK om någon av de andra målvakterna blir skadade.
– Gustaf är en målvakt som är redo att ta nästa steg i sin karriär. Han har bra spelförståelse och är en intressant målvaktstyp. Han är enormt noggrann i allt han gör och det viktiga för honom i dagsläget är att få spela matcher.

Samarbetet med Arlanda innebär att Persson kan jobba med Gustaf i Märsta.
– Där får han bra möjligheter till att få spela många matcher och få en utveckling i en stabil miljö, säger Persson. Persson är mycket tillfreds med kommande säsongs målvaktsuppsättning.
– Det känns väldigt bra. Vi får en bra konkurrenssituation med tre målvakter som vill framåt i karriären. Det kommer att bli stenhårda tävlingar på träningarna framöver, avslutar målvaktstränaren.