Fyra mål i powerplay när AIK segrade i genrepet
Publicerad: 2020-09-24
herr
AIK besegrade Almtuna i genrepet med 5-2 efter bland annat fyra mål i powerplay.

Spel i numerärt överläge var AIK:s melodi för kvällen. Inte mindre än fyra mål gjordes med en man mer på isen.

Oliver Wahlström stod för de två första fullträffarna men det var gästerna som inledde bäst. Almtuna var kompakta i sin zon och gav inte AIK många centimeter att operera på i anfallsväg och tog även ledningen i den första perioden.

AIK började allt mer hitta vägar in framför mål och kunde såra Almtunas försvar allt oftare. En av de spelare som tog för sig ute på isen var Isak Sahlqvist som var nära att näta både en och två gånger. Istället var det backen Simon Fernholm som satte AIK i förarsätet i den tredje perioden efter att pucken hamnat framför hans klubba, samtidigt som målet stått vidöppet.

Två nya chanser i powerplay resulterade i ytterligare måljubel från hemmalagets sida när först Nicklas Heinerö och därefter Dennis Fröland hittat varsitt kryss.

Matchen slutade 5–2 till AIK som nästa fredag spelar sin premiär av HockeyAllsvenskan, hemma mot Västervik.