Kvitterat i kvartsfinalserien
Publicerad: 2021-03-24
herr
AIK vann den andra kvartsfinalen mot Timrå med 2–1, vilket betyder att det är kvitterat i matchserien.

Det var ett annat AIK, jämfört med det vi fick se i onsdags, som tog sig an Timrå ikväll. Men trots en spelmässigt bättre start på matchen lyckades hemmalaget återigen ta en tidig ledning. Denna gång efter att Viktor Lodin snappat upp pucken i en trång situation framför Claes Endre där flera spelare tävlade om att få träff på pucken.

Flertalet numerära överlägen gav dock gästerna möjligheten att jämna ut spelövertaget och i den andra perioden kunde Johan Johnsson styra in kvitteringen. Båda lagen skapade därefter chanser att sätta sig i förarsätet. Jonathan Dahlén i Timrå missade bland annat en straff efter att Claes Endre visat kyla och väntat ut skytten.

En av matchvinnarna hos AIK var just Claes Endre i målet som räddade hela 46 skott. Framåt fick Anton Karlsson agera hjälte när han tidigt i den tredje perioden satte viktiga 2–1, som också blev slutresultatet. För trots ett gigantiskt tryck mot AIK och Claes Endre i kassen sista halvan av perioden höll laget ut.

I och med segern är det nu kvitterat i kvartsfinalserien till 1-1 och nu väntar två raka matcher på Hovet. Den första spelas nu på fredag.