Förlust mot Leksand inför storpublik
Publicerad: 2018-02-27

AIK började matchen bäst och tog även ledningen genom Anton Holm. Gästande Leksand åt sig dock in i matchen och avgjorde matchen i den andra perioden när man gjorde tre mål.

Matchen började i ett högt tempo och hemmalaget tog till vara på det stora stödet man hade på läktaren och satte full fart direkt vid nedsläpp. Det resulterade i ett powerplay för de svartgula. Ett numerärt överläge som slutade i att Anton Holm gav Gnaget ledningen när han vek in mot mål och hittade en lucka bakom Robin Rahm.

Trots en tuff start för gästerna var målet inget som tyngde ner Leksand allt för mycket. Båda lagen bytte chanser med varandra och man märkte att det var en match av stor dignitet. Publiken levde med i varje situation och på isen var det vid vissa stunder grinigt.

– Det är kul, det är så det ska vara, sa AIK:s lagkapten i den första periodpausen.

I den andra perioden lyfte Leksand sitt spel ytterligare och Erik Källgren i hemmakassen fick jobba för att freda sitt mål. #30:s plockhandske gick varm när Leksand testade målvakten ur olika vinklar.

AIK fick mest rikta in sig på kontringsspel –  något de lyckades med och hotade med flera vassa omställningar mot Robin Rahm och hans försvar.
Till slut skulle dock Leksands spelövertag mynna ut i en kvittering. I en snabb omställning fick Austin Madaisky läge och hittade nätet till 1–1 och Erik Källgrens nolla var dessvärre sprucken.

Leksand skulle även ta ledningen och även utöka den innan den andra perioden var över. På kort tid hade gästerna gjort tre mål och gått ifrån resultatmässigt.

I och med resultatet var AIK tvingade att lägga in ytterligare en växel för att få kontakt och därmed även spänning i matchen för att få gästerna att dallra.

Hemmalaget inledde även den tredje perioden offensivt och var nära en snabb reducering genom Jens Jakobs men Robin Rahm var snabbt med i sin sidledsförflyttning och rädda skottet.

Ju längre perioden led avtog dessvärre hemmalagets press och Leksand – som var avslappnade och spelade en enklare hockey – kunde relativt enkelt spela av resten av perioden.

Nästa match för AIK är borta mot IF Björklöven på fredag.