AIK krossade Frölunda
Publicerad: 2011-12-28

De två tidigare spelade matcherna mot Frölunda HC denna säsong har gått till övertid och resulterat i en straffvinst och en suddenförlust för AIK. Under onsdagskvällen såg AIK till att ta första trepoängaren genom 6-2 mot Göteborgslaget. AIK:s målskyttar var Robert Rosén, Oscar Ahlström, Patric Blomdahl, Kent McDonell och Richard Gynge.

Det var ett piggt AIK som klev in på isen i första perioden. En snabb inledning med mycket skridskoåkning av båda lagen. AIK var snäppet vassare, men bortalagets Frederik Andersen visade varför han ligger etta i målvaktsligan då han räddade 13 skott innan perioden gick till vila.

Andra perioden skulle bli desto mer händelserik. Redan efter 1:24 såg det ut som att AIK tog ledningen i matchen genom Christian Sandberg, men målet blev inte giltigt då det enligt domaren var spelare i målgården under målsituationen. Frölunda åkte på två snabba utvisningar och AIK fick spela i spel fem mot tre i över en minut. Robert Rosén tog tillfället i akt och satte dit 1-0, framspelad av Rastislav Pavlikovsky och Dick Tärnström. Efter 12:15 uppstod en annorlunda situation. Frölundas Jari Tolsa fick matchstraff, 5+20 minuter, efter att ha touchat linjedomaren efter avblåsning. Det märktes att matchen blev allt mer het mellan spelarna. Gruff uppstod innan Kent McDonell fick sitta två minuter i utvisningsbåset då han slashat Frölundas målvakt vid en målsituation där Andersen räddade. Knappa två minuter var kvar att spela av mittperioden när Oscar Ahlström tryckte in 2-0, framspelad av Daniel Rudslätt och brorsan Victor. Men Frölunda var inte sena på att reducera. Joel Lundqvist fick in pucken bakom en täckt Viktor Fasth i AIK-målet.

Patric Blomdahl inledde den tredje perioden med att öka på AIK:s ledning till 3-1 efter ett slagskott mitt i banan. Publiken var i extas och ramsorna ljöd om vartannat samtidigt som spelet var fortsatt hett och tufft. Richard Gynge åkte på en riktig smäll framför mål som borde varit en klockren utvisning, men ingen signal kom. Efter 8:04 kom AIK:s fjärde mål. Kent McDonell tog saken i egna händer och sköt ifrån blå och pucken gick mellan benskydden på Frederik Andersen. Josh MacNevin drog på sig en utvisning efter 13:16 och Frölunda reducerade till 4-2 genom Henrik Tömmernes i powerplay. Matchen skulle inte sluta utan ett mål från Elitseriens skytteligaetta Richard Gynge. FHC:s försvar var ouppmärksamma och lät Gynge stå helt fri framför mål och inget misstag gjordes av skyttekungen. Med mindre än två minuter kvar av matchen åkte Jonas Liwing ut för hakning. Frölunda gjorde ett sista desperat försök, tog ut målvakten och fick spela med två man mer på isen. Inget mål kom dock för Frölundas del utan Robert Rosén gjorde istället sitt andra mål för kvällen och satte pucken i öppen kasse och punkterade därmed matchen.