Barncancerfonden

6 augusti 2017 19:30

Bokstaven A i vårt klubbmärke står för Allmänna - att alla är lika och att vem som helst är välkommen. Vi anser dessutom att bokstaven A står för Ansvar. Ansvar att hjälpa dem som inte har samma förutsättningar.


AIK Hockey kan stolt presentera sitt samarbete med Barncancerfonden. Klubben kommer under hela säsongen att hålla en insamling där intäkterna går oavkortat till den livsviktiga forskningen.

– Vi är väldigt glada över samarbetet med AIK Hockey. Forskningen har gjort stora framsteg och idag överlever 80 procent av dem barn som insjuknar i cancer. Varje krona gör skillnad på väg mot vår vision att utrota barncancer, säger Eleanor Rendahl på Barncancerfonden.

Utöver detta kommer klubben - tillsammans med Barncancerfonden Stockholm Gotland - anordna aktiviteter för barnen, tillsammans med spelartruppen.

– I Stockholm drabbas 100 barn per år av cancer. Dessa små superhjältar behöver superkompisar. Tack AIK Hockeys spelare, ledning och medlemmar, för att ni är sådana Superkompisar. Vi är oerhört tacksamma och djupt berörda över ert stöd. Det ger oss kraft och möjlighet att kämpa vidare för att ge stöd - här och nu - till dem som drabbas, säger Caroline Palo, ordförande för ideella stödföreningen Barncancerfonden Stockholm Gotland.

Det kommer finnas element av samarbetet kring isen under säsongen. Genom att starta en insamling till förmån för Barncancerfonden tror klubben kunna bidra med att sprida lite hopp till dem som har de svårt. Oliver Bäverlind på AIK Hockey, ser det som en självklarhet att klubben är med och hjälper dem som har det svårt.

– Som idrottsklubb är vi en del av samhället och därför är det viktigt att vara med, ta ansvar och göra skillnad för dem som så väl behöver det. Förutom att samla in pengar är idag tre spelare AIK-kompisar för barn som drabbats av cancer eller har syskon som drabbats. Fler spelare och barn är nu på väg att knyta kontakter. Vi kommer också att anordna aktiviteter under säsongen, så håll ögon och öron öppna.

Blå stolar vid rinkside

Som en del i samarbetet erbjuder även AIK familjer som blivit drabbade att få titta på AIK Hockeys hemmamatcher från bästa möjliga plats. De blå stolarna är placerade precis vid rinkside.

Det går att ansöka om biljetter till samtliga av AIK Hockeys hemmamatcher under årets säsong via Barncancerfonden Stockholm Gotland.

Alla som ansöker via organisationen är garanterade en plats på Hovet och av de som ansöker lottas även platserna vid rinkside ut till varje match.

För att anmäla ditt intresse är det enklast att kika in på [Barncancerfonden Stockholm Gotlands kalendarium ››](https://www.barncancerfonden.se/lokala-foreningar/stockholm-gotland/kalendarium/

För barnen ska vi tillsammans #kämpalitehårdare.

Skänk en gåva till vår insamling. Det gör du enklast via vårt swishnummer: 123 252 58 71