Vinst för damerna i gårdagens derby mot SDE: "Skönt att marginalerna äntligen var på vår sida"

12 oktober 2017 12:30

AIK Hockeys damer lyckades ta tre poäng i gårdagens match mot SDE efter två raka förluster och ett landslagsuppehåll.


AIK - SDE HF (1-1, 0-0, 1-0)

Att det var en tämligen skön seger var inte svårt att lista ut.

Jätteskönt med seger! Spelmässigt var det inte den vackraste matchen. Men just eftersom vi haft så många uddamålsförluster var det skönt med marginalerna på vår sida den här gången. Nu när vi varit borta från match en vecka så var det också skönt att få en kick av det att bygga vidare på, berättar lagets assisterande tränare Lisa Hedengren.

Matchen i sig började med att gästande SDE tog ledningen några minuter in i den första perioden. En ledning som inte blev alltför långvarig när AIK kunde kvittera genom Lisa Johansson en stund senare.

– Första perioden är helt okej från vår sida. Lite för mycket slarv dock. Jag tyckte att vi hade en bra fart i första men lyckades inte kombinera det med passningarna, säger Lisa Hedengren.

Den andra perioden slutade mållös.

– Den andra perioden var faktiskt till det sämre. Inte alls så vi kom överens om att utföra den. Mycket hafs och slafs så att säga. Det var skönt att kunna gå in i tredje perioden med 1-1, för vi behövde och ville ha alla poäng. Vi sa inför tredje perioden att visst, Djurgården är det riktiga derbyt men vi möter ändå ett Stockholmslag så vi måste ta det som ett derby. Vi sa att nu visar vi att de inte ska få ta några poäng av oss i vår hall, berättar Lisa Hedengren.

Det var ord som visade sig bli sanna. För i den tredje perioden föll bara ett mål. Det var AIK:s Clara Hammarlund som efter halva perioden kunde sätta dit 2-1 till hemmalaget.

– Vi sköt inte så mycket skott i tredje perioden men det var riktigt skönt när vi gjorde 2-1. Spelmässigt så gjorde vi en smart period, speciellt efter vårt ledningsmål. Det måste jag säga att det var nog det jag var allra mest nöjd med igår. Att spelet inte kändes så stressat när vi tog ledningen, alla visste hur de skulle agera. Det är väl det vi har känt några gånger under säsongen att när vi har tagit ledningen så har det blivit stressat på grund av rädslan att förlora och tappa matchen. Vi tar med oss det faktum att vi litade på varandra och att det ledde till tre poäng, säge Lisa Hedengren.

Näst på tur väntar en Norrlandsturné när man på lördag ställs mot Luleå och under söndagen möter Modo.

- Det blir en tuff bortahelg, en svettig bortahelg. Vi kommer att möta två skridskostarka lag som haft en bra start på serien. Det gäller att vi är på topp. Så nu gäller det direkt att lägga upp en plan som vi tror kommer att passa oss mot dem. Det blir ett bra test för oss så det kommer att bli kul!

Nästa hemmamatch

AIK - Modo | Lördag 21 okt | Ritorp | 16.00