Matchuppdatering -J18
Publicerad: 2017-11-13

J20 hade spelledigt i veckan som var. J18 spelade två matcher. I torsdags förlorade man borta mot Arlanda Wings och igår, söndag, kunde man vinna hemma på Ritorp mot Vallentuna.

Arlanda Wings - AIK 5-1 (0-1, 2-0, 3-0)

Det var en första period där AIK kunde ta ledningen 20 sekunder från slutet. Arlanda kunde kvittera tämligen omgående i början på andra perioden. Man skulle även hinna med att vända på matchen och hade tidigt i den andra perioden gått upp till 2-1. I den tredje perioden skulle Arlanda göra ytterligare tre mål. Efter halva perioden gjorde man 3-1 och kort därefter 4-1. Innan man minuten från slutet skulle göra 5-1. Trots att AIK vann den något anmärkningsvärda skottstatistiken med 41-55 skulle man alltså denna kväll endast mäkta med ett mål framåt.

AIK - Vallentuna 3-1 (1-0, 2-0, 0-1)

I denna match mot Vallentuna kunde AIK ta ledningen fem minuter från första perioden slut. I andra perioden skulle powerplay visa sig bära frukt för AIK när man hann med att göra både 2- och 3-0 i spelformen. I den tredje perioden kunde bortalaget reducera med dryga 10 min kvar. En anmärkningsvärd händelse från denna match var ett spelet bröts några min efter Vallentunas mål pga ‘broken ice’.