All-Star AIK – Röstningen avslutas IKVÄLL!
Publicerad: 2021-12-08
herr
Röstningen av All-Star AIK avslutas ikväll klockan 19.21! I samband med jubileumsmatchen 29 december kommer vi att presentera århundradets AIK-femma, där kandidater tagits fram av en jury bestående av bland annat inbitna AIK:are och sportjournalister. Du kan här i videon ta del av vilka som juryn har nominerat, dessa kan du rösta på här på hemsidan! Vem är din favorit? (OBS: evenemanget är flyttat till Hovet)

{!a}

Röstningen stänger IKVÄLL, ons 8 dec kl: 19.21! Rösta här ››

AIK Hockey firar 100 år och vill därför uppmärksamma den fantastiska historian sektionen besitter. Vi har därför tagit fram ett helt nytt koncept vi kallar för All-Star AIK. Århundradets AIK-femma (forwards, backar, målvakt samt coach) ska via en expertjury och er supportrar röstas fram för att sedan presenteras på jubileumsmatchen 29 december på Avicii Arena. (OBS: evenemanget är flyttat till Hovet)

Den 22 november hade en expertjury bestående av såväl AIK-profiler som inbitna sportjournalister ett nomineringsmöte för att ta fram kandidater till respektive position. Därefter la de sina röster i en sluten omröstning.

Juryn

En jury på 10 personer med blandad AIK-koppling samt sportjournalister har tagit fram de kandidater ni supportrar kan rösta på utefter ett antal kriterier.

Juryn består av:

  • Johan Palmgren – ordförande AIK Hockey
  • Anders Gozzi – f.d. spelare och sportchef i AIK
  • Mattias Ek – sportjournalist
  • Anders Parmström – f.d. spelare och tränare i AIK, f.d. förbundskapten
  • Christoffer Bjäreborn – sportjournalist
  • Anders Johrén – författare AIK Ishockey 100 år
  • Marie Hallman – sportjournalist
  • Tommy Åström – sportjournalist
  • Urban Dahlberg – Historiegruppen AIK
  • Pär Mårts – f.d. spelare och tränare i AIK, f.d. förbundskapten

Kriterierna för nomineringarna är följande,

Spelaren ska:

  • vara en genuin ”AIK:are"*
  • ha stora meriter som spelare och ännu hellre medaljer i AIK
  • ha haft stor betydelse för lagets prestationer i såväl AIK
  • Landskamper och landslagsmeriter är meriterande
  • ha spelat betydande antal matcher i AIK

*Uppfattas som AIK:are även när han inte spelade för AIK; har haft sin största tid i den nationella (svenska) ishockeyn i AIK.

Juryn har avlagt sina röster i ett slutet system, dessa öppnas efter supporteromröstningen är klar. Juryns makt är lika stor som supportrarnas, alltså 50/50. Efter genomförd supporteromröstning slås resultaten ihop med juryns för att kunna sammanställa resultatet och ta fram århundradets bästa tränare, målvakt, backpar och forwards.

Genom AIK Hockeys 100-åriga historia har mängder av spelare passerat genom klubben, många av dem har lämnat avtryck i såväl klubben som hos supportrarna. All-Star AIK juryn har haft ett tufft jobb i att välja ut ett fåtal av dessa mängder av starkt lysande hockeystjärnor, man har möte efter möte fått skala ner listorna på utvalda spelare vilket man har gjort med hjälp av ett antal kriterier. Slutligen har man kommit fram till de nominerade spelarna, och tränarna, som du kan ta del av här i videon eller på aikhockey.se/allstaraik – Det är bland dessa som den slutliga "AIK-femman" ska röstas fram med hjälp av er supportrar!

Nu är det upp till er supportrar att rösta fram just er favorit i varje kategori, när omröstningen till All-Star AIK öppnar idag, söndag 28/11 klockan 19.21 på aikhockey.se/allstaraik. Röstningen pågår därefter fram till 8 december och samtliga som är med i omröstningen är med i utlottningen av två säsongskort till säsongen 2022/2023! Därav måste du ange din e-post när du röstar.

Du vill väl inte heller missa avslöjandet av vinnarna av All-Star AIK, samt de två säsongskorten? Se då till att vara på plats när AIK firar 100 års-jubileum på Avicii Arena (OBS: evenemanget är flyttat till Hovet) 29 december när damlaget spelar mot Brynäs 15.00 och herrlaget möter Södertälje 19.00. Biljettsläpp 26/12 på aikhockey.ebiljett.nu

Videoredigering: Nicklas Stenlander Marquart

AIK Hockey