Målrik match avslutade HockeyAllsvenskans grundserie
Publicerad: 2019-03-08
Herr
Efter två trevande perioder vaknade AIK och gjorde hela fyra mål - vilket tog matchen till övertid och sedermera straffar. Där var gästerna kyligare och tog hem bonuspoängen.

Hemmalaget kom ut starkast och hade även ett skott i ramen genom Garry Nunn i powerplay. Men efter matchens inledande minuter skiftade spelet i kvalité. Almtuna drog fördel av ett slarv i AIK:s uppspelsfas och Viktor Hertzberg kunde, fri med Erik Källgren, sätta 1–0.

Det syntes att gästerna hade kniven mot strupen under kvällens match då laget kämpade med Tingsryd om att undvika negativt kval. Almtuna hittade ofta snabbaste vägen mot mål medan AIK, som hade det mesta av puckinnehavet, spelade runt för att hitta bästa möjliga läge.

– Första fem minuterna är de enda som är OK, vi slarvar alldeles för mycket lydde analysen efter den första perioden av Jacob Dahlström.

Almtuna fortsatte vara effektiva och kunde även utöka sin ledning på en kontring. Victor Rollin-Carlsson väntade kyligt ut Erik Källgren och lade in 2–0.

Efter två trevande perioder exploderar den tredje perioden. Philip Broberg reducerade tidigt och Garry Nunn kunde sedan kvittera efter ett konstmål där han lurade upp ena Almtuna-backen upp på läktaren innan han med en backhand lyfte in pucken.

Matchen svängde därefter fram och tillbaka. Gästerna var i ledning med 4–3 men med blott fem (!) sekunder kvar av den tredje perioden kvitterade Garry Nunn. Ett tungt mål för gästerna som betydde att laget får spela negativt kval. Efter en mållös förlängning fick matchen avgöras på straffar där Almtuna var kyligare och tog hem bonuspoängen.

Nästa match är redan nu på måndag. AIK inleder den HockeyAllsvenska finalen med att ta emot IK Oskarshamn. Boka din biljett och stötta laget till seger ››