AIK förstärker offensiven

9 oktober 2010 16:00

AIK Ishockey förstärker truppen med två nya anfallare. Det är sverigebekantingarna Kent McDonell och Rastislav Pavlikovsky som har kritat på för stockholmsklubben. ? Vi tror mycket på den unga trupp vi har. Samtidigt har vi i början av serien känt att vi saknat en del tyngd och rutin i anfallsspelet. Förstärkningarna av Pavlikovsky och McDonell ska ge andrum för våra unga spelare att fortsätta utvecklas, säger sportchefen Anders Gozzi.

Den slovakiske världsmästaren Rastislav Pavlikovsky kommer senast från allsvenska Örebro där han gjorde 17 poäng på 23 matcher. 33-åringen har erfarenhet från elitserien med HV71, Leksand, Mora och MODO. Slovaken börjar med ett try-out kontrakt som sträcker sig över nio matcher. ? En rutinerad, aggressiv och småfinurlig spelare som genom sin kreativitet ska bidra till det offensiva spelet. Vi hoppas att Pavlikovsky med sin rutin och internationella spelstil ska hjälpa till att lyfta laget ytterligare ett snäpp.

Kanadicken Kent McDonell har spelat 150 elitseriematcher med Skellefteå och senaste säsongen i Färjestad. Förra säsongen bidrog 31-åringen med 21 poäng på 41 matcher för värmlänningarna. Kontraktet sträcker sig säsongen ut.
? McDonell är en hårt arbetande forward som ska ge tyngd åt anfallsspelet. Hans inställning och målsinne håller hög elitserieklass, säger Gozzi .
? Vår satsning på att etablera oss i elitserien fortsätter genom att knyta dessa två skickliga spelare till klubben.

Nyförvärven går på is med laget i början av nästa vecka.

Text: AIK Ishockey
Foto: Magnus Neck