Michael Lindqvist förlänger ”Något riktigt bra på gång”

11 maj 2015 19:20

AIK förlänger med den assisterande kaptenen Michael Lindqvist, 20. Forwarden gjorde 16 poäng på 43 matcher den gångna säsongen.
– Michael har en otroligt hög högsta nivå och som med en bra försäsongsträning är redo att ta nästa steg, säger sportchefen Anders Gozzi.


– Det är en väldigt skridskoskicklig spelare med hög potential. Det finns massor av talang som han ännu inte riktigt fått ut. ”Linkan” har egentligen alla färdigheter men behöver bli starkare och tyngre för att få ut max av sitt spel. Med en bra försäsongsträning är han definitivt redo att ta nästa steg. Desutom kommer han från AIK:s egna juniorled och är kulturbärare, säger Anders Gozzi.

Lindqvist är glad att kunna förlänga med klubben.

– Jag är AIK:are och självklart känns det spännande få börja en ny resa med klubben. Förra säsongen var tuff och det var rörigt. Tyvärr störde nog allt runtomkring klubben mer en vi vågat erkänna. Därför känns det väldigt skoj med en nysatsning och lite stabilitet. Både Melin och Gozzi är väldigt proffsiga och det känns som att vi på sikt har något riktigt bra på gång i AIK.

Lindqvist kontrakt sträcker sig över kommande säsong.